Åpen Gård i Eidsvoll – hvert år

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Kommende helg er det Åpen Gård flere steder i landet, blant annet i grunnlovsbygda Eidsvoll, som har holdt det gående hvert år siden starten i 1988.

Barna hopper i høyet på Åpen Gård på Vaaler i Eidsvoll 2010.

24. august er den store dagen for Åpen Gård, med arrangementer over hele landet. Kommende helg holder lokale bondelag Åpen Gård på elleve gårder rundt om.

- Det er ikke spørsmål om det er Åpen Gård i Eidsvoll, men når og hvor, sier leder i Eidsvoll Landbruksforening, Bjørn Baadshaug. Lokallaget har en imponerende historikk med ubrutt rekke av årlige arrangement tilbake til 1988.

- Vi har hatt vellykka arrangement mange ganger, og derfor har vi lyst til å fortsette. Vi opplever et stort trøkk, i fjor telte vi mer enn 2500 besøkende, sier Baadshaug. Barnefamilier er viktigste målgruppe for Åpen Gård, og Eidsvoll Landbruksforening rekrutterer aktivt fra barnehagene i kommunen. I år har barnehagebarna laget egne gårdsdyr som stilles ut på Åpen Gård førstkommende søndag på Hoel Vestre.

Eidsvoll Landbruksforening oppfordrer alle til å sykle til Åpen Gård. Her fra Vaaler i 2010.

Velkommen til Hoel Vestre

Det er May-Lis og Even Hoel på Hoel Vestre som er vertskap for Åpen Gård i år. Gården har korn, storfe og gammelnorsk spælsau. I tillegg har de lånt andre husdyr fra Eidsvoll som vises fram søndag. Gårdsbutikken Loftet med interiørvarer og produkter laget av sauene på gården er også åpen på søndag.

Besøkende på Åpen Gård på Hoel Vestre kan hoppe i høyet, kjøre med hest og kjerre, hilse på dyra, smake lokal mat og se på saueklipping. Grunnlovsjublieet markeres også på Åpen Gård i Eidsvoll. Eidsvollsmannen Ole Elias Holck er på plass på Hoel, i regi av teaterlaget i Feiring som har ansvar for et større kulturprogram.

Stortingsrepresentant Knut Storberget og musiker Stian Carstensen åpner arrangementet.

 

Barna hilser på kalvene på Åpen Gård på Nordgarn Aas i Eidsvoll 2012.

Staten vant ulverettsaken

WWF fikk ikke medhold i at lisensjakta på ulv i vinter var ulovlig. – Vi er først og fremst lettet på vegne av folk som lever i områder med ulv og beitenæringen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i Norges Bondelag. Bondelaget var partshjelp for Staten.

ulv, rovdyr

Advarer mot nedleggelse av rovviltnemnder

Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg anbefaler at dagens rovviltnemnder legges ned og at fylkeskommunen får makta over investeringstilskudd i landbruket. Bondelaget advarer mot forslagene.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus
Mandag
04
Juni

AU-møte

Scandic Lillehammer Hotel

Våre samarbeidspartnere