Alt fra Bondetinget 2017

Av Elisabeth Sæther,
  • Tips en venn om denne siden

Lars Petter Bartnes taler til årsmøtet

Årets Bondeting gikk av stabelen i Sarpsborg den 14.- 15. juni. Se innledningene og debatten og les mer om taler og resolusjoner her.

Bondetinget 2017, Norges Bondelags årsmøte gikk av stabelen i Sarpsborg 14.-15. juni. I alt 300 utsendinger og gjester deltok på møtet. Møtet starta med leders tale tirsdag, etterfulgt av generaldebatt. Landbruks- og matminister Jon Georg Dale og Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum gjesta årsmøtet onsdag.

Under årsmøtemiddagen onsdag kveld ble prisen for årets lokallag delt ut, i tillegg til Askeladd-prisen.

Torsdag ble valget av nytt styre gjennomført. Årsmøtet vedtok tre resolusjoner:

 

 

Bilder fra årsmøtet:

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere