Aksjoner over hele Nord-Trøndelag

Av Ove Magne Ribsskog,
  • Tips en venn om denne siden

I dag blir det aksjoner over hele Nord-Trøndelag i protest mot regjeringen etter bruddet i jordbruksoppgjøret.

Bannere og traktorer med hengere kom i morgentimene på plass utenfor Amfi-senteret i Steinkjer.
I morgentimene gjorde bønder seg klare med bannere og traktorer utenfor Amfi-senteret i Steinkjer. Organsisasjonssjef Marit Haugen i Nord-Trøndelag Bondelag kjørte selv traktor inn til byen i morgentimene, og før klokka 0930 vil en lang kortesje av traktorer nå Steinkjer sentrum.

- Det blir aksjoner over hele fylket i dag, sier Marit Haugen.

Reaksjonene blant bøndene er kraftige etter bruddet i jordbruksforhandlingene lørdag. Bondelaget fant ingen grunn til å gå i forhandlinger, ettersom avstanden var altfor stor mellom krav og tilbud. Signalene var at det heller ikke var tilstrekkelig å hente ved å gå i forhandlinger.

- Vi kan ikke ta ansvar for et jordbruksoppgjør som fører til mindre matproduksjon i Norge, sier fylkesleder Asbjørn Helland i Nord-Trøndelag Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere