Agroteknikeren er tilbake

Av Solveig Skogs,
  • Tips en venn om denne siden

Til høsten starter et nytt fagskoletilbud i planteproduksjon og driftsledelse på Hvam vgs og Fagskolen Innlandet.

Illustrasjonsfoto: Jørgen Skaug.Fagskoleutdanning er yrkesrettet utdanning over videregående skoles nivå. Planteproduksjon og driftsledelse på Hvam tilbys på deltid over to år (tilsvarende et års heltidsstudier). Studiet gir 60 fagskolepoeng og de som er ferdig utdannet får tittelen ”Agrotekniker planteproduksjon og driftsledelse”.

Mål for utdanningen er å kunne etablere, lede og drive et landbruksforetak med hovedvekt på planteproduksjon. Krav til opptak er bestått relevant utdanning fra naturbruksprogrammet i videregående skole, eller tilsvarende realkompetanse. Søknadsfrist er 15. april.

Les mer om Planteproduksjon og driftsledelse

- Norges Bondelag hilser utdanningen velkommen, sier andre nestleder Brita Skallerud. - I Bondelaget har vi jobbet for å få flere fagskoletilbud innenfor landbruk helt siden Lov om fagskoleutdanning kom for ti år siden. Kompetanse er viktig og agronomutdanningen gir en god grunnutdanning, men mange i landbruket ønsker en praktisk videreutdanning og da er fagskole veien å gå.

Andre fagskoleutdanninger innen landbruk og tilknyttede fag:

Les mer på Bondelagets temaside Fagskole, universitet og høgskole.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere