Nyheter

Nå kommer Gyldig KSL

Hele landbruksnæringa står bak innføringen av Gyldig KSL som trer i kraft nå i høst. Alle som ikke har Gyldig KSL mottar i disse dager brev med frist 1. november for å gjennomføre internkontroll.

Nye tiltak for å få eggmarkedet i balanse

Omsetningsrådet vil betale eggprodusenter for tomme hønsehus, for å få bukt med overproduksjonen. – Drastisk, men nødvendig grep, sier Bondelagslederen.

Bondens inntekt på 1 – 2 – 3

Totalkalkyle, referansebruk og vederlag. Blir du forvirra? Vi gir deg oversikten over begrepene og hvordan inntektene i jordbruket dannes, og noen av dilemmaene Inntektsutvalget må løse.

Fristen for å registrere seg for strømstøtte er 30. september

Søknadsskjema for strømstøtte for jordbruksforetak, veksthus og vanningslag er nå lagt ut hos Landbruksdirektoratet. For å motta strømstøtte for perioden april 2022 til og med juni 2022, må søknadsskjema sendes innen 30. september.

Dette må Inntektsutvalget for jordbruket levere på

Skal vi sikre beredskapen, ha en matproduksjon over hele landet og bønder til å produsere den, trenger bonden et kraftig inntektsløft og en plan for å gjennomføre det, skriver bondelagslederen i denne kronikken.

Strømstøttetaket øker for alle bønder

– Det at regjeringa tar grep og øker strømstøtten, er svært viktig for norsk matforsyning, og sikrer norske grønnsaker til forbruker gjennom vinteren, sier Bjørn Gimming, leder i Norges Bondelag.

Grytten: – Å komme opp med ett mål på inntekt er mye vanskeligere enn man tror

1. oktober skal Grytten-utvalget levere sin rapport for inntektsmåling i jordbruket. Ola Grytten tror mange undervurderer hvor mange hensyn man må ta for å regne ut inntekta til bonden.

Dette er ekstrautbetalingen av tilskudd

I disse dager vil bønder motta ekstrautbetalinger av tilskudd. Utbetalingene er ment å dekke de ekstra kostnadene til gjødsel i sesongen som har vært, i tillegg til alle andre innsatsfaktorer, som diesel og plast.

Bondens økonomi: – Det er mye å ta igjen

Hvorfor er bondens økonomi viktig? Hva påvirker den og hva blir viktig framover? Dette er temaet i ukas episode av Landbrukspodden, med Christian Anton Smedshaug som gjest.

Bondelaget på Dyrsku’n: Viktig møteplass

Denne helgen arrangeres Dyrsku'n i Seljord. Bondelaget er til stede for å møte både medlemmer og forbrukere, og har i år hele fire stands.

Strømstøtteordningen må forsterkes

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag er svært bekymret for konsekvensene dagens unormalt høye strømpriser gir for deler av matforsyningen utover høsten og vinteren. Nå ber de landbruksministeren om et møte og har tre konkrete forslag.

Oppskrifter med god norsk tradisjonsost

Hvordan serverer man norske tradisjonsoster? Bondelagskokken er bekymret for at disse norske matskattene er i ferd med å bli borte fra vår matkultur. Bli inspirert og sjekk ut noen av hennes oppskrifter.

Strømkostnader utfordrer grøntproduksjonen

Flere grøntprodusenter opplever utfordringer med høye strømkostnader når grønnsakene skal på lager gjennom høsten og vinteren. Norges Bondelag ber regjeringen ta tak i utfordringen.

Vi vil heve velferden til alle dyra

Norges Bondelag har sendt sine innspill til den nye stortingsmeldinga om dyrevelferd.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere