Nyheter

Fortsatt minst antibiotikaresistens i Europa

Norge er fortsatt best i Europa når det gjelder lav forekomst av antibiotikaresistente bakterier. Det viser årets resistensrapport fra Veterinærinstituttet, NORM-VET.

Våtaste sommaren på 38 år

Men endeleg er det opphaldsvêr nok til å ta tredjeslåtten på Jæren.

Økobonde søkes

Fredag 29.september inviterer Norges Bondelag til møte om økologisk matproduksjon. Meld deg på!

Avdem ble Årets lokalmatgründer 2017

-Veldig morsomt, mente både datter Anna Haugstad Avdem, mor Åse Haugstad og far Sigurd Avdem om å bli kåret til den beste lokalmatgründeren i landet.

Gjør klar for ØKOUKA 2017

ØKOUKA sparkes i gang 22. september i Oslo! I ti dager blir det mattreff, diskusjoner og faglige økoprat over store deler av landet.

Kritisk til Miljødirektoratets råd

I juni gikk rovviltnemdene inn for at det skal tas ut 36 ulver i vinter. Miljødirektoratet råder derimot regjeringen til at det tas ut færre.

Nordiske bønder ynskjer digitaliseringa velkomen

Nordiske bønder og samvirke vil ta imot moglegheitene som ligg i digitalisering og ta eigarskap til beste for bønder og samfunnet. Dei ber også styresmaktene legge til rette for betre infrastruktur.

Kronprinsessen på besøk hos Bybonden

- Det er fantastisk at dette stedet finnes midt i Oslo, sa kronprinsesse Mette Marit da hun besøkte Bybonden på Losæter i dag.

Nye forsikringsdokumenter på vei

Nå kommer de første forsikringsdokumentene fra vår nye forsikringsleverandør i posten. Dette gjelder deg som har kollektive personforsikringer gjennom Norges Bondelag.

Gi landbruket muligheter

- Valgresultatet viser at det å ta hele landet i bruk er viktig for velgerne. Det må den nye regjeringen legge vekt på i de neste fire årene, sier lederen i Norges Bondelag.

Fagre ord og tomme løfter fra ministerne Dale og Helgesen

Det er lettere å love noe enn å gjennomføre det. Slik oppsummerer en samlet beitenæring svaret de har fått fra regjeringen i spørsmålet om erstatning til beitebrukere etter ulvens herjinger i sommer.

Stem på trygg mat!

10 gode grunnar til å stemme for framtidas matproduksjon på valdagen 11. september.

Følg magefølelsen 11. september

Hvordan vil du at maten du spiser skal bli laga? Det kan du være med å bestemme ved stortingsvalget 11. september. Bondelagets valg-o-trygg-mat veileder i landbrukspolitikken.

Våre samarbeidspartnere