Nyheter

Over 200 på Ung Bonde-kurs

Over 200 unge bønder fra Trøndelag var samla til inspirasjonssamling i helga. Det lover godt for rekrutteringa i regionen.

Alt klart for den store Åpen Gård-helga

Søndag 27. august er årets hoveddato for Åpen Gård, og det blir arrangementer over hele landet. Se oversikten her.

En stolt Embla-vinner

Geitmyra Matkultursenter i Oslo er den beste nordiske aktøren som jobber med mat til barn og unge. De gikk helt til topps i konkurransen om å få matprisen Embla 2017.

Vil gi ærespris til klimaløsning i landbruket

Jakten på 100 klimaløsninger i landbruket er i gang. – For å sikre litt ekstra motivasjon inn mot målstreken vil vi sammen med den halvøkologiske sauebonden Odin Jensenius tildele en ærespris til den mest kreative løsningen, sier Tony Barman, prosjektleder i Klimasmart Landbruk.

Rovviltnemndene opprettholder vedtak om ulvejakt

Bondelagets klage ble ikke tatt til følge.

Tydeligere todeling i norsk landbrukspolitikk

De landbrukspolitiske skillelinjene mellom de politiske partiene blir tydeligere. Dette viser en fersk undersøkelse fra AgriAnalyse. – Frp og Høyres hardkjør for mer sentralisering i landbruket har økt gapet mellom de blåblå og resten av det politiske Norge, mener Bondelaget.

Landbruk på Vestlandet

Dei siste dagane har landbruksministeren tatt ære for den positive utviklinga av Vestlands-landbruket. Men kva kan eigentleg statsråden ta æra for?

Årets avtaleguide er klar

Trenger du informasjon om hva som er avtalt i jordbruksoppgjøret for målpriser og alle ulike tilskuddsordninger? Avtaleguiden gir en oversikt over jordbruksavtalens ordninger og bestemmelser og dermed viktige sider av jordbrukspolitikken.

Klart for nordisk toppoppgjør i mat

Torsdag 24.august skal de beste aktørene innen matproduksjon og matformidling i Norden kåres.

NIBIO-sjef skeptisk til forbud mot nydyrking

- Regjeringens forslag om forbud mot nydyrking av myr vil ramme muligheten for å produsere mat flere steder og et fåtall bønder må bære belastningen, sa Nils Vagstad, administrerende direktør i NIBIO på et seminar om klimasmart landbruk under Arendalsuka.

Krever avklaring om erstatninger etter rovdyrtap

En samlet beitenæring krever konkrete svar fra regjeringen om hvilken økonomisk kompensasjon bøndene får etter ulvens herjinger i sommer.

Følg debatt om landbruksfrislepp og matmakt

Onsdag 16. august kl. 10.00 braker det løs når Arendalsuka, Norges Bondelag og Norsk Landbrukssamvirke inviterer til debatt om landbruksfrislepp og matmakt. Debatten sendes direkte på www.arendalsuka.no/live

Snart klart for Åpen Gård

Bondelaget arrangerer Åpen Gård på over 90 gårdsbruk i hele landet. Bli med på en dag full av aktiviteter for hele familien, møt dyra på gården og lær mer om hvor maten vår kommer fra.

Steinar i 100

Steinar Lima er det eldste medlemmet i Norges Bondelag. Mandag 7. august runda han 100 år.

- Viktig at bøndene fikk formidlet hvor alvorlig situasjonen er

Regjeringen møtte beitenæringa i Oppland og Akershus etter ulvens herjinger i sommer.

Våre samarbeidspartnere