Nyheter

Smak av Sørlandet

Skal du til Sørlandet i sommer? Denne landsdelen er et populært feriemål for mange om sommeren, og vi har noen tips til hva du må smake og hvor.

Smak av Vestlandet

Skal du besøke Vestlandet i sommer? I denne landsdelen produseres noe av det beste landet vårt kan by på innen frukt og bær. Vi har tipsene til hvor du får tak i dem.

Smak av Nord-Norge

Skal du besøke Nord-Norge i sommer? Den nordnorske bonden produserer fantastiske råvarer og vi har noen tips til hva du må sjekke ut. Hva med møsbrømslefse, bær eller kanskje en håndlaget tradisjonsost?

Smak på landet

Her får du tips rett fra bonden om hvilke råvarer du bør smake og hvilke spisesteder du bør stoppe innom på Norgesferien i sommer.

Nok av plass til både turgåere og beitedyr i norsk natur

Turgåere er juridisk ansvarlig ved skader i møte med beitedyr, med mindre dyreeier utviser uaktsomhet. Det er dermed viktig å sette seg inn i hvordan man møter beitende dyr.

Bondelagskokken vil løfte fram norsk tradisjonsost

Bondelagskokk Mette Julius Evensen ønsker å skape ny blest for norske tradisjonsoster. Nå skal hun finne nye og spennende måter man kan bruke og kombinere disse matkulturskattene på.

Forskriften for ekstra produksjonstilskudd er klar

Utbetalingen kommer i september, mens de som starter opp i 2022 får utbetaling i februar 2023.

Sommer på nett og i sosiale medier

I sommer vil Bondelaget bidra til at flere velger norsk i butikken, og samtidig vise hva man får igjen for å støtte den norske bonden.

Lagmannsrettens dom må ankes

Borgarting lagmannsrett slår fast at statens vedtak om å felle ulvene i Letjenna-reviret var ugyldig. Leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming, sier dommen i praksis gjør det umulig å regulere ulvebestanden.

Nedetid på nettsidene

Nettsiden bondelaget.no har vært nede store deler av dagen grunnet et angrep mot serveren til vår tjenesteleverandør CoreTrek.

Ekstraordinær utbetaling av tilskudd i september

De ekstraordinære kostnadsøkningene må dekkes fullt ut, var et av jordbrukets hovedkrav i årets jordbruksforhandlinger. Det fikk vi til, og kompensasjonen for 2021/22 blir utbetalt i september.

God sommer til alle medlemmer

Les hilsen fra bondelagsleder Bjørn Gimming til alle bondelagsmedlemmer.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere