Nyheter

Første høstingsdag ute på Losæter

Marianne Borgen på besøk på Losæter

Bybonden Andreas Capjon hadde storfint besøk av Oslos ordfører Marianne Borgen under første innhøstingsdag på Losæter. - Det er veldig gøy å endelig kunne nyte de første grønnsakene her ute på Losæter, og ekstra hyggelig at ordføreren i Oslo ville gjøre det sammen med oss, sier Capjon.

De eldste sporene i jordbrukslandskapet

Det sies ofte at konger er gravlagt i store gravhauger. Bildet er fra heftet og viser Boningshaugen i Vest-Agder. Foto: Atle Omland.

I mer enn elleve tusen år har det bodd mennesker her i landet. Arkeologiske kulturminner er stort sett de eneste kildene vi har til forhistorien. Heftet «De eldste sporene i jordbrukslandskapet» gir innblikk i hva slags kulturminner som kan finnes i landskapet.

Regjeringens rovdyrpolitikk truer verdiskaping i distriktene

Stortinget

- Regjeringens ulvemelding tar ikke tak i de reelle problemene for næringsdrivende i distriktene, sa leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, på dagens stortingshøring om regjeringens stortingsmelding om forvaltning av ulv.

- Forverrer ulvesituasjonen

Lars Petter Bartnes

Stortingsflertallet er enige om framtidens ulvepolitikk. - Dette løser ikke de store problemene med dagens ulvepolitikk, mener lederen i Norges Bondelag.

Valgnemndas innstilling til nytt styre er klar

Styremedlem i Norges Bondelag, Bjørn Gimming.

Valgnemnda innstiller på Lars Petter Bartnes som fortsatt leder av Norges Bondelag. Kristin Ianssen tar ikke gjenvalg, og Bjørn Gimming fra Østfold er innstilt som ny 1. nestleder.

Mer om jordbruksavtalen

lp og dale

Dette er hovedtrekkene i avtalen for 2017.

Regn på jordbruksavtalen

Landskap

Dette får jordbruksavtalen 2017 å si for ditt bruk. Last ned Excel-ark her.

Inngår jordbruksavtale

pk

Norges Bondelag er enige med staten om jordbruksavtale for 2017.

Våre samarbeidspartnere