Nyheter

Utbetalingen av strømstøtte er på vei

Den første utbetalingsrunden av strømstøtte er nå på vei til jordbruks- og veksthusnæringen. Utbetalingen skjer fredag 25. februar og vil normalt være på konto i løpet av fem virkedager.

Statsbudsjettet 2023: Ber regjeringa styrke importvernet

Norges Bondelag har sendt innspill til statsbudsjettet 2023. – Styrket importvern, støtte til klimatiltak og økte investeringsvirkemidler utenfor jordbruksavtalen blir avgjørende for å kunne nå målet om tetting av inntektsgap, sier Bjørn Gimming.

Bondelaget vil bidra til tidligere dyrevelferdsmelding

Forrige uke stemte Stortinget over nye forslag knyttet til dyrevelferd. Den nye stortingsmeldinga ble framskyndet til 2023 og kommer med betydelige føringer.

Denne uka utbetales tilskudd med ekstra kompensasjon

Hovedutbetalingen av produksjonstilskuddene kommer på konto denne uka. Utbetalingen inkluderer også kompensasjonen som ble avtalt under høstens tilleggsforhandlinger.

Bondelaget utålmodig etter gjødselløsning

Onsdag var Bondelaget og Småbrukarlaget i møte med Sandra Borch for å finne målretta løsninger på de galopperende gjødselkostnadene. – Vi trenger tiltak før våronna, og vi er utålmodige for å få dette til, sier Bjørn Gimming.

Bekymret for om unge vil ta over

Mandag var Bjørn Gimming i regjeringens kontaktutvalg for å snakke om situasjonen i landbruket foran vårens jordbruksforhandlinger. Lederen i Norges Bondelag ga klart uttrykk for behovene i næringa og hvor viktig kommende jordbruksoppgjør blir.

Krever mer åpenhet rundt matprisene

Prisene på flere matvarer har gjort et kraftig hopp, men det er ikke så lett å vite hvor mye som tilfaller de som produserer maten. Nå krever Bondelaget mer åpenhet i verdikjeden.

Ulvejakta kan starte

Fredag ettermiddag fikk Staten medhold fra lagmannsretten i ulvesaken. Fellingen av de fire revirene Hornmoen, Rømskog, Bograngen og Slettås kan dermed starte.

Nå kan du registrere deg for strømstøtte

Torsdag kom innstillingen fra næringskomiteen i Stortinget om strømpakken til jordbruket. For rask utbetaling må du registrere deg innen 17. februar.

Spørsmål og svar om kompensasjonsordningen for strøm

Hvordan slår strømkompensasjonen ut for deg som bonde og hva har Bondelaget gjort for å gjøre ordningen mer treffende for landbruket?

Enige om strømstøtte til landbruket

SV og regjeringen er nå enige om strømstøtte til landbruket. 500 millioner kroner ekstra blir bevilget. Så vidt Norges Bondelag forstår er det også enighet om viktige føringer om inntektsløft og selvforsyning til årets jordbruksoppgjør. Når det gjelder gjødsel er det fortsatt usikkert.

Næringskomiteen vil framskynde dyrevelferdsmelding

Bondelaget er klare til å bidra i meldingsarbeidet, men det er viktig at den er faglig basert.

Mette er den nye Bondelagskokken

Mette Julius Evensen (31) gikk seirende ut som Bondelagskokken 2022-23. – En kunnskapsrik og inspirerende kokk med bærekraft og lokalmat i ryggmargen, sier bondelagsleder Bjørn Gimming.

Vil bli bedre kjent med bonden. Blir Jørgen ny Bondelagskokk?

Jørgen Ravneberg (29) mener restaurantbransjen har en viktig rolle knyttet til opplysning, påvirkning og inspirasjon. For å bli enda bedre kjent med matprodusenter vil den dyktige kokken bli Bondelagskokk.

Bondehelse i tøffe tider

Høye kostnader og dårlig økonomi kan gå ut over mer enn lommeboka. Her er tips og råd!

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere