Nyheter

Bollestad presenterte seg

Den nye landbruksministeren møtte næringa på kornkonferansen. - Jeg vil samarbeide, sa hun.

Kornkonferansen 2019

Se opptak av konferansen i sin helhet her.

Høyre og Frp sier nei til grunnlovsvern av matjorda

Høyre og Frp stemte som de eneste partiene mot grunnlovsvern av matjorda da forslaget ble behandlet av Stortinget i dag. – Skuffende at vi fortsatt har regjeringspartier som later til å tro at mat produseres i butikken, sier Frøydis Haugen, 2. nestleder i Norges Bondelag.

Landbrukspodden: KrF i regjering, hva nå?

Kristelig Folkeparti har gått inn i den borgerlige regjeringa og konstituert partileder Olaug Bollestad har blitt ny landbruksminister. I ukas episode skal vi selvsagt snakke om hva vi kan vente oss i landbrukspolitikken framover.

Bondelaget tror på godt samarbeid med ny statsråd

Olaug Bollestad (KrF) ble i dag presentert som landets nye Landbruks- og matminister. Bondelaget ser fram til samarbeid om framtiden til norsk matproduksjon.

KrF sikrer viktige deler av landbrukspolitikken

Den ferske regjeringsplattformen mellom FrP, Høyre, Venstre og KrF understreker betydningen av et velfungerende importvern, jordbruksavtaleinstitutt, markedsregulering og en eiendomspolitikk som sikrer en selveiende bonde.

Pause i medlemsveksten

Etter jevn stigning i medlemstall de siste årene, stagnerte medlemsveksten i 2018. Med 63 167 medlemmer har Norges Bondelag fortsatt det nest høyeste medlemstallet på 20 år.

Ask Gård og økologisk spekemat vant årets BU-pris

BERLIN: -Dette er veldig inspirerende for jobben vi skal gjøre fremover, sa Anne Marte Evang da hun og mannen Kristoffer mottok prisen i Berlin.

-Ufattelig gøy å bli Bondelagskokk!

Kokk Halvar Ellingsen (32) gikk seirende ut som ny Bondelagskokk. Han mottok utmerkelsen under finalen til det Det Norske Måltid i Stavanger.

«Nok er nok!»

Omlag 10.000 gikk i rovdyrpolitisk fakkeltog gjennom Oslos gater.

Klima for avtale mellom jordbruket og regjeringa?

Forhandlingene om en frivillig klimaavtale for jordbruket er temaet i ukas episode av Landbrukspodden!

EU samde om lov om god handelsskikk

Dei tre EU-institusjonane vart like før jul samde om å innføre ei lov om god handelsskikk. Dette er ein siger for bøndene og samvirka, som har jobba i fleire år for å oppnå ei slik lovgjeving. Noreg heng etter.

- Var jeg heldig gikk det fjorten dager før rovdyra angrep

Ved årtusenskiftet hadde han mange kolleger. Nå er Per Johans Tallåsen en av de siste sauebøndene i ulvesonen i Hedmark som bruker skogen og fjellet til beite for hysdyra. Dette er historien om en del av Norge hvor rovdyrene snart er eneherskere i utmarka.  

Fakkeltog mot regjeringens rovdyrpolitikk

Nå må Erna ta ansvar og sørge for at Stortingets bestandsmål overholdes!

Regjeringas myrforbud overkjører kommune-Norge

Hele 64 kommuner advarte regjeringa om at forbud mot nydyrking av myr ville gå utover egen matberedskap og mulighet for næringsutvikling. Regjeringa hevder på sin side at kun 12 kommuner vil bli berørt og ga nylig forbudet grønt lys. – Nå håper vi Krf står opp for distriktslandbruket, sier Møre og Romsdal Bondelag.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere