Nyheter

Mindre sau på rovdyrutsatte beiter gir mindre tap

Sauer på beite

-Det er gledelig at tapstallene for landet som helhet reduseres, men bak disse tallene ligger det en utvikling som gir grunn til bekymring.

Ingve Berntsen er Årets Unge Bonde

Tora Voll Dombu og Ingve Berntsen

Den nyslåtte Årets unge bonde, Ingve Berntsen har et stort engasjement. – Endringene i konsesjonsloven er direkte kontraproduktivt for å få flere inn i næringa.

Mer matkultur midt i Oslo

landbrukskvartalet

Landbruket vil i fremtiden sette sitt preg på bydelen Grønland.

Ap mot skatt på investeringer og AS-fradrag

støre og skorge

Arbeiderpartiet la fram sitt alternative statsbudsjett.

Lokallag feiret 150 år!

Stokke Bondelag feiret 150 år

Det er tydelig at en del landboforeninger ble stiftet rundt 1865. Torsdag var det Stokke Bondelags tur til å feire 150 år! Etter de tradisjonelle årsmøtesakene fikk årsmøtet både historiske tilbakeblikk og info om aktuelle saker, samt masse god mat og kaker på Gjennestad.

Støtter bærekraftig utvikling av pelsdyrnæringa

Blårev og shadowvalp. Foto: Norges Pelsdyralslag.

Pelsdyrmeldinga som ble lagt fram i dag, anbefaler en bærekraftig utvikling av pelsdyrnæringa i Norge. Det blir skjerpa krav til næringa for dyrevelferd og avl. ​

TTIP truer norsk matproduksjon

Kornåker i Hedmark

Matproduksjonen i Norge kan bli redusert med om lag en tredjedel ved en TTIP-avtale. For å opprettholde matproduksjonen må budsjettstøtten økes dramatisk. Det viser en rapport NIBIO/NUPI presenterte i går.

Samarbeidspartiene avviser skatteskjerping for unge bønder

bilder

Venstre slår ring om investeringsmidler til unge bønder i distriktene. I tillegg kompenserer partiet for økte drivstoffavgifter til landbruket.

Våre samarbeidspartnere