Nyheter

Dette er krisepakka

Brunsvidd innmarksbeite på Romerike. Foto: Anders Klaseie.

Jordbruksorganisasjonene og staten er blitt enige om at det skal utbetales 525 millioner kroner til de som er hardest ramma av tørkekrisen. Dette kommer i tillegg til de økte utbetalingene over avlingsskadeordningen.

Krisepakke: - Fornøyd med rask avklaring

Lars Petter Bartnes

Landbruksorganisasjonene og regjeringa har i dag blitt enige om innholdet i en krisepakke etter årets tørkesommer. – Dette bidrar til å redusere tapet etter tørken, sier lederen i Bondelaget.

Avklaring om krisepakke

Befaring med statsministeren

Landbruket og regjeringa har blitt enige om innholdet i en ekstraordinær krisepakke. Krisepakken kunngjøres klokka 13 på en pressekonferanse.

Rovdyrhistorien som myndighetene ikke forteller

Rovdyrsonene tømmes for beitedyr, og ulv og bjørn tar for seg på større og nye områder.

Nye møter om krisepakke

Forhandlingsutvalget til Norges Bondelag

Landbruket gjennomfører mandag nye møter med regjeringa om innholdet i en krisepakke etter den ekstraordinære tørkesommeren.

Slår alarm om sårbar matforsyning

Rob Bailey, forskningsdirektør i Chatham House

- Verdens matsikkerhet er ikke robust nok til å møte større kriser, slo Rob Bailey, forskningsdirektør i Chatham House, fast da han 24. august gjestet et seminar om klima og matproduksjon på Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet.

Årets Åpen Gård er i gang

Åpen Gård Eidsvoll

26. august er årets store Åpen Gård-søndag. I år er det rekordmange arrangementer i hele landet, og noen har allerede hatt sin Åpen Gård, med stor suksess.

Frist for spredning av husdyrgjødsel

Har du planer om å spre uten nedfelling må det skje raskt.

Våre samarbeidspartnere