Nyheter

Ukens podkast - Emil Iversen om langrenn og landbruk

Når koronakrisen kom avslutta Emil Iversen skisesongen. Nå har han tilbragt de siste ukene som avløser, og vi får høre hvorfor han trives så godt med gårdsarbeid.

Slipper inn for Høyesterett

Høyesterett orienterte i dag om at ulverettssaken hvor Norges Bondelag, NORSKOG og Norges Skogeierforbund er partshjelpere, slipper inn for Høyesterett i sin helhet.

Stor fare for vårflom

Flytende rundballer vil vi unngå. Få alt på trygg grunn før flommen kommer. Bildet er fra Rendalen, Innlandet.

Forbered deg og eiendommen på flom med denne sjekklista.

Vi lanserer Den grønne skolen på nett

Den grønne skolen har vært viktig for Norges Bondelag i mange år. Tilbudet har bestått av ulike hefter, og er flittig brukt av skoler og barnehager. Nå er materiellet oppgradert og digitalisert.

Støtt lokale bønder gjennom Bondens marked

Lokalmatprodusenter over hele landet sliter som følge av koronasituasjonen og bortfall av de markedene de vanligvis leverer til. Nå trenger de din støtte for å komme gjennom perioden.

Massiv motstand mot rovviltklagenemnd

Regjeringen mener at en rovviltklagenemnd er en god ide, men 79% av høringssvarene går imot. Bondelaget møter Energi- og miljøkomiteen i dag.

Bli med på Bonde-TV med sau og lam tirsdag 19. mai!

Det blir lamming og beiting i alle kanaler 19.mai, da Norges sauer, lam, gjetere og sauebønder overtar Bondelagets Facebook og Instagram. Bli med og del dine historier!

Ber om koronapakke

Fjørfebønder er blant dem som opplever at prisen på fôr har skutt i været de siste månedene. Nå ber Bondelaget om en kompensasjon og en koronapakke. Foto: Norsk Fjørfelag.

Norges Bondelag ber regjeringen om en koronapakke for å dekke ekstraordinære kostnader i næringen på grunn av restriksjoner og andre direkte effekter av koronasituasjonen.

Våre samarbeidspartnere