Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum foretar den offisielle åpningen i Telenor arena på Fornebu utenfor Oslo fredag 1. februar. Hele storfenæringen er samlet om en felles kongress for både storfekjøtt- og melkeprodusenter med 700 påmeldte deltagere fra hele landet. I tillegg til det faglige blir det både livdyrauksjon og Bondens marked.

Åpent for publikum

Lørdag 2. februar åpnes dørene for publikum med husdyrutstilling, maskinutstilling og salg fra Bondens marked parallellt med fagkonferanse for bøndene.  Det er mulighet til å kjøpe lokal mat fra Bondens marked med mange spennende produkter og boder.
I tillegg er mange leverandører til storfeholdet til stede med boder og gode tilbud på både innredninger, maskiner og utstyr.

Livdyrauksjon

Lørdag  blir det også god gammeldags livdyrauksjon. Her kan de besøkende både se og kjøpe seg flotte avlsdyr. Mange raser er representer, både kjøttferaser og mjølkeraser skal under hammeren lørdag. Unge kuer fra alle raser blir samlet til en spennende auksjon lørdag formiddag.

Kunnskap

Storfe 2013 skal gi ny kunnskap innen områder som helse, fruktbarhet og dyrevelferd. Det tilbys også sesjoner om bonden som bedriftsleder, muligheter i markedet. Fokus er videre på biologi og teknologi som viktige områder. I løpet av to dager i februar 2013 samles det meste av kompetansen innen mjølkeku- og ammekuproduksjon til faglig påfyll og gode diskusjoner, heter det i omtalen av Storfe 2013 der også Norges Bondelag har sin egen stand.