Viktig kunnskap om eierskifte og driftsledelse

Av Turid Stalsberg,
  • Tips en venn om denne siden

Illustrasjon Temakvelder for unge bønder

Få gode råd om eierskifte og driftsledelse fra en mentor på området! Ole Christen Hallesby er kjent for å holde glitrende foredrag om vanskelige tema. Telemark Bondelag v/Bygdevis inviterer til temakvelder for begge generasjoner.

Ole Christen Hallesby er kjent for å holde glitrende foredrag om vanskelig tema. Han er opptatt av hva som skal til for å skape en god eierskifteprosess. 

Vi inviterer begge gernerasjoner og alle unge/nye bønder til å melde seg på. 

 

 

 

 

 

31. oktober: Når rollene skifter

Hallesby vil gi en kort innføring i de viktigste temaene du bør igjennom i løpet av en eierskifteporosess. Noe juss og økonomi, men mest fokus på hvordan man skal komme gjennom eiersifte med juleselskapene i behold. 

28. november: Økonomi og driftsledelse

Denn ekvelden får du vite hvordan du som ung bonde skal tenke annerledes enn det forrige generasjon gjorde. Hvordan ta de riktige valgene på gården for deg/dere. 

Begge kursene holdes på Nome vgs, Søve fra kl 18 - 21.30. 

Påmeldingskjema Påmeldingsfrist er 23. oktober.

Investering per kveld er 500 kr.

Velkommen til kurs!

 

 

 

 

 

 

 

Tryggere sammen

Onsdag 14.2‬ inviterer Bamble Bondelag, Eidanger Bondelag og Drangedal Bondelag til samling i «Tryggere Sammen» på Bamble brannstasjon ‪kl 19.00‬-22:00.

Autorisasjonskurs - kjøp og bruk av plantevernmidler

Våren 2018 holdes det kurs for de som skal fornye autorisasjonsbeviset sitt og for de som skal ta autorisasjonskurset for første gang. Det er Bygdevis som i samarbeid med Norsk landbruksrådgiving og Fylkesmannen i Telemark som arrangerer kursene.

illustrasjon

TINE inviterer til nytt melkeprosjekt

Produsentlagene og TINE Rådgivning inviterer alle melkeprodusenter med familier til å delta på et infomøte om et prosjekt de kaller "Melk i Telemark".

illustrasjon

Mat fra Telemark til stortingsrepresentantene

I dag møttes stortingsrepresentantene fra Telemark etter initiativ fra fylkesordføreren på Bø Hotell. Telemark Bondelag fikk mulighet til å si noen ord og overrekke et utvalg av lokalmat fra fylket.

illustrasjon

Kurs i praktisk HMS-arbeid

Norsk Landbruksrådgiving Østafjells tilbyr kurs i praktisk HMS-arbeid på Gvarv og i Skien. Kurset gir en grundig og grunnleggende innføring i HMS-arbeidet. Kurset har fokus på at HMS skal være enkelt, praktisk og nyttig for hver enkelt deltaker.

politikere på tur

Engasjerte politikere med på tur

Telemark Bondelag har tradisjon for å invitere politikere med på tur for å vise frem det mangfoldige landbruket vi har i fylket. I år var det stortingskandidatene i Telemark som ble invitert og 22. august ble politikere fra ti partier med på tur.

landskap korn og eple

God sommer!

Telemark Bondelag ønsker alle medlemmer, bønder og bondevenner en riktig god sommer! Kontoret er betjent igjen fra uke 32.

aksjon

Bli med til Oslo 23. mai

Regjeringa viste ingen vilje til å satse på landbruket. Derfor ble det BRUDD i årets jordbruksforhandlinger. Tirsdag 23. mai samler vi bønder og venner av norsk landbruk og matproduksjon til stormønstring i Oslo.

brudd

Telemark Bondelag beklager manglende vilje hos regjeringen!

Telemark Bondelag beklager sterkt at det ble brudd i årets jordbruksforhandlinger. Det er svært skuffende at regjeringen ikke er villig til å strekke seg så langt at det var mulig å få til en avtale. Regjeringen velger heller konfrontasjonslinjen.

Dette skjer i Telemark Bondelag

Onsdag
07
Mars

Kurs i varme arbeider 7. og 12. mars Klevar skole

Klevar skole

Våre samarbeidspartnere