Vi må aldri ta forståelsen for gitt.

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Allianser og støtte får vi om vi snakker på vegne av flere, og om vi klarer å vise positivt engasjement, sa Hanne Bergesen i sitt innlegg til Norges Bondelags årsmøte.

Vi må sørge for å ha tillitsvalgte i fremste rekke som er tydelige og kommuniserer våre argumenter slik at allmennheten forstår hva vi mener, sa Hanne.

Her er deler av hennes innlegg:

For noen uker siden var jeg en av 260 deltakere fra Oppland på markeringen i Oslo. Det er lenge siden jeg har vært så stolt over å vise at nettopp jeg er bonde. Ved denne markeringa synes Norges Bondelag litt mer slagkraftig og som syntes med de rette argumentene.

Likevel er det viktig at vi fortsetter dette arbeidet og styrker kommunikasjon ut til samfunnet generelt. Fornyingsutvalget slo fast at vi må snakke på vegne av flere. Da må vi løfte debattene dit vi har sett i vår. Vi må kommunisere at jordbruksforhandlingene ikke bare handler om bondens inntekt, men indirekte og direkte også handler om å sikre arbeidsplasser der vi faktisk bor, det handler om hva vi skal spise hver dag, det handler om hvordan maten skal produeres, at vi setter matsikkerhet og dyrevelferd høyt, det handler om stabilitet og variasjon for forbrukeren, og om hvem som skal få betemme hva som tilbys i butikkene.

Vi må vise at jordbruksforhandlingene tar for seg grunnleggende verdispørsmål som mange flere enn bøndene burde være opptatt av.

Gjennom å løfte fram kunnskapsrike medlemmer og tillitsvalgte kan vi vise bredden i det vi driver med og tyngden ved å være samlet i en organisasjon. Vi må tenke gjennom hvordan vi vinkler temaer på møter, hvordan vi inviterer, og åpne opp for de som er nye drivere. Vi må tørre å se videre enn naboen, se og vise handling.

Hanne Bergesen i diskusjon om norsk matproduksjon i forbindelse med markeringa i Oslo etter bruddet i vår.

 

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

På stabburstrappa

Eierskiftekurs

Begynner det å nærme seg tid for overdragelse av garden? Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs på Honne 3.-4. februar 2018. Vi vil bidra til gode eierskifteprosesser, og kurset fokuserer både på de formelle og de menneskelige sidene ved et eierskifte.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere