Vel gjennomført brannsikkerhetsdag ved Norges Brannskole!

Av Unni Hellebø Andreassen,
  • Tips en venn om denne siden

Bønder fra Troms og Nordland Bondelag deltok i går på brannsikkerhetsdagen ved Norges Brannskole, Fjelldal. Troms Bondelag kunne ønsket seg flere deltakere, men artig var det at de som deltok var svært fornøyd med dagen og innholdet. Flere har ytret at de ønsker å delta igjen.

I Troms har vi de to siste årene mistet 3 fjøser i brann, av ulike årsaker. Det kan aldri bli for masse kunnskap om brann. Brann i landbruket kan være veldig komplisert og farlig. Troms Bondelag og Gjensidige har de senere årene arbeidet for å få til en slik dag, og vi er svært fornøyd med at vi kom i mål med en innholdsrik dag.

 Fra Norges Brannskole har Stig Tovås og Steinar Dybvik skreddersydd en temadag for landbruket, etter bestilling fra Troms Bondelag og Gjensidige.

  Stig Tovås, Norges Brannskole

 

Roger Berg, Harstad brannvesen.

 

Brannmann Roger Berg, fra Harstad brannvesen startet dagen med å fortelle litt om de utfordringer som de står ovenfor ved brann i driftsbygninger. Han gikk også inn på temaet hva en brann er og hvordan den utvikler seg. Det var nok for mange skremmende å se hvor liten tid  man har fra brannen har startet, til at det er umulig å utføre slukningsarbeidet selv.

 Odd A. Rød, Gjensidige

Odd A. Rød fra Gjensidige er en av Norges fremste innen el- sikkerhet. Han holdt et godt innlegg om forebyggende tiltak som gårdeiere selv lett kan foreta.

 I opplæring!

Siste del av dagen fikk vi god innføring i de ulike slukningsapparatene, og fikk mulighet å selv prøve ut teorien i praksis. Dette var nok for mange en liten høydare på dagen.

 En glad bonde fra Balsfjord, Jens O. Løvlid.

 Og en glad lokallagsleder fra Balsfjord, Arild Heilm

gaupe

Honnør til jaktlaget for raskt uttak av gaupe

Leder i Troms Bondelag, Svein Olav Thomassen er fornøyd med at jaktlaget fikk tatt ut gaupa så raskt. Hanngaupa som drepte 27 sauer i løpet av et døgn, ble felt i går ved 14-tiden. Det viser viktigheten av velfungerende jaktlag som kan trå til når det skjer slike tragedier, sier Thomassen.

Ny lederduo

Ny lederduo i Troms Bondelag

Det ble tett på oppløpet i valget i Troms Bondelag på årsmøtet i dag. Årsmøtet gikk ikke inn for valgkomiteens innstilling, og ny leder ble Svein Olav Thomassen. Mette Pedersen Anfeltmo gikk inn i styret som nestleder.

Mer om omorganisering og sammenslåing av Troms og Finnmark

Landbruksdirektøren i Troms, Berit Nergård Nyre og lederen i Norges Bondelag orienterte årsmøtet i Troms Bondelag om prosessene som foregår. Omorganiseringen skjer på mange nivå og både fylkesmennene og Bondelaget må nå forberede seg på endringer.

Ivar B. Prestbamo

Fylkesråd for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo på årsmøtet

Som vi alle har fått med oss, har det vært noe støy rundt prosessen med å slå sammen de to nordligste fylkene, men det er nå landet en avtale. Ivar B. Prestbakmo har vært med hele veien og kom for å orientere årsmøtet i Troms Bondelag om dette arbeidet og veien videre.

Asgeir Slåttnes- foto: Framtid i Nord

Årsmøte i Troms Bondelag

Årsmøtet i Tromsø er åpnet av fylkesordfører Knut Werner Hansen og det var mange gode hilsningstaler til årsmøtet.

Jordbruksoppgjøret 2018

Forhandlingsutvalget i Norges Bondelag skal om en tid inn i årets jordbruksforhandlinger, og da er det viktig at de har fått synspunktene til ditt lokallag med seg. Frist 19. februar!

Tenk trygt, tenk tryggere sammen.

Hvordan kan du som bonde og sambygding bidra til best mulig sikkerhet på egen gård og for lokalsamfunnet rundt deg når en ulykke eller naturkatastrofe inntreffer?

Vil du bli jordbærprodusent?

INFORMASJONSMØTE OM PROSJEKTET JORDBÆRLØFT FOR NORD-NORGE Bardufosstun torsdag 25. januar kl. 18.30-21.30 (møtet er åpent hele kvelden dersom 18.30 blir for tidlig mtp bla fjøstider)

Regionmøter Troms Bondelag 2018

Da er det straks klart for årets regionmøter i Troms Bondelag, invitasjonen er sendt deg som medlem per epost eller som brev. I år får vi med oss Mattilsynet på tur, de vil informere om viktige nyheter og regelverk. I tillegg kjøres det organisajonskurs for våre tillitsvalgte i etterkant av møte. Ta kontakt med ditt lokallag eller organisasjonssjefen om du er interessert i å delta.

Ledermøte

Ledermøte for Troms Bondelag i Nordreisa

Lokallagslederne i Troms er samlet i Nordreisa for felles ledermøte. Trine Hasvang Vaag startet dagen med orientering fra Nortura angående lammesesong og lidyrformidling

Dette skjer i Troms Bondelag

Tirsdag
17
April

Brannverndag, Tromsø

Tromsø
Torsdag
19
April

HMS-DAG på Universitet og steke pannekaker

Universitetet i Tromsø
Tirsdag
21
August

Styremøte Troms Bondelag

Rundhaug

Våre samarbeidspartnere