Vel gjennomført brannsikkerhetsdag ved Norges Brannskole!

Av Unni Hellebø Andreassen,
  • Tips en venn om denne siden

Bønder fra Troms og Nordland Bondelag deltok i går på brannsikkerhetsdagen ved Norges Brannskole, Fjelldal. Troms Bondelag kunne ønsket seg flere deltakere, men artig var det at de som deltok var svært fornøyd med dagen og innholdet. Flere har ytret at de ønsker å delta igjen.

I Troms har vi de to siste årene mistet 3 fjøser i brann, av ulike årsaker. Det kan aldri bli for masse kunnskap om brann. Brann i landbruket kan være veldig komplisert og farlig. Troms Bondelag og Gjensidige har de senere årene arbeidet for å få til en slik dag, og vi er svært fornøyd med at vi kom i mål med en innholdsrik dag.

 Fra Norges Brannskole har Stig Tovås og Steinar Dybvik skreddersydd en temadag for landbruket, etter bestilling fra Troms Bondelag og Gjensidige.

  Stig Tovås, Norges Brannskole

 

Roger Berg, Harstad brannvesen.

 

Brannmann Roger Berg, fra Harstad brannvesen startet dagen med å fortelle litt om de utfordringer som de står ovenfor ved brann i driftsbygninger. Han gikk også inn på temaet hva en brann er og hvordan den utvikler seg. Det var nok for mange skremmende å se hvor liten tid  man har fra brannen har startet, til at det er umulig å utføre slukningsarbeidet selv.

 Odd A. Rød, Gjensidige

Odd A. Rød fra Gjensidige er en av Norges fremste innen el- sikkerhet. Han holdt et godt innlegg om forebyggende tiltak som gårdeiere selv lett kan foreta.

 I opplæring!

Siste del av dagen fikk vi god innføring i de ulike slukningsapparatene, og fikk mulighet å selv prøve ut teorien i praksis. Dette var nok for mange en liten høydare på dagen.

 En glad bonde fra Balsfjord, Jens O. Løvlid.

 Og en glad lokallagsleder fra Balsfjord, Arild Heilm

Sau, gris og egg er de store taperene i Statens tilbud.

Staten kom med sitt tilbud til jordbruket i dag. Fylkesleder Svein Olav Thomassen er fornøyd med at Staten tar inn over seg at kostnadene i landbruket øker, men er ikke glad for at de fortsatt bruker prosent og ikke kroner for tette inntektsgapet til andre grupper. I Troms kommer sauen særdeles dårlig ut.

Er du klar?

Flom, storm, brann, smitte og ulykke er hendelser vi forbinder med kaos og unntakstilstand. Hvor forberedt er DU på hva som kan hende og hva du skal gjøre? «Tryggere sammen» er et nytt kursopplegg for deg, din gard og lokalsamfunnet ditt.

Årsmøte i Troms Utmarkslag

Troms Utmarkslag avholder seminar og årsmøte i Bardu, kommunestyresalen, 18.april fra kl. 1100- 1430. I forkant av årsmøte arrangerer vi et miniseminar som tar for seg noen av utfordringene ved økt turisme og bruk av utmarka.

Brannverndag i landbruket

Troms Bondelag inviterer til brannverndag i landbruket i lag med Fylkesmannen i Troms, Troms Brann- og redning og Gjensidige, tirsdag 17.april kl. 1000-1400 ved brannstasjonen i Tromsø, Forsøket 9.

gaupe

Honnør til jaktlaget for raskt uttak av gaupe

Leder i Troms Bondelag, Svein Olav Thomassen er fornøyd med at jaktlaget fikk tatt ut gaupa så raskt. Hanngaupa som drepte 27 sauer i løpet av et døgn, ble felt i går ved 14-tiden. Det viser viktigheten av velfungerende jaktlag som kan trå til når det skjer slike tragedier, sier Thomassen.

Ny lederduo

Ny lederduo i Troms Bondelag

Det ble tett på oppløpet i valget i Troms Bondelag på årsmøtet i dag. Årsmøtet gikk ikke inn for valgkomiteens innstilling, og ny leder ble Svein Olav Thomassen. Mette Pedersen Anfeltmo gikk inn i styret som nestleder.

Mer om omorganisering og sammenslåing av Troms og Finnmark

Landbruksdirektøren i Troms, Berit Nergård Nyre og lederen i Norges Bondelag orienterte årsmøtet i Troms Bondelag om prosessene som foregår. Omorganiseringen skjer på mange nivå og både fylkesmennene og Bondelaget må nå forberede seg på endringer.

Ivar B. Prestbamo

Fylkesråd for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo på årsmøtet

Som vi alle har fått med oss, har det vært noe støy rundt prosessen med å slå sammen de to nordligste fylkene, men det er nå landet en avtale. Ivar B. Prestbakmo har vært med hele veien og kom for å orientere årsmøtet i Troms Bondelag om dette arbeidet og veien videre.

Asgeir Slåttnes- foto: Framtid i Nord

Årsmøte i Troms Bondelag

Årsmøtet i Tromsø er åpnet av fylkesordfører Knut Werner Hansen og det var mange gode hilsningstaler til årsmøtet.

Jordbruksoppgjøret 2018

Forhandlingsutvalget i Norges Bondelag skal om en tid inn i årets jordbruksforhandlinger, og da er det viktig at de har fått synspunktene til ditt lokallag med seg. Frist 19. februar!

Dette skjer i Troms Bondelag

Tirsdag
21
August

Styremøte Troms Bondelag

Rundhaug
Mandag
15
Oktober

Årsmøter i lokallagene

Mandag
12
November

Styremøte Troms Bondelag

Indre Troms

Våre samarbeidspartnere