Vefsn Bondelag 150 år.

Publisert 27.06.2014
  • Tips en venn om denne siden

Vefsn Bondelag feirer 150 år i år. I den forbindelse har bondelaget skrevet bok om utviklinga i landbruket i Vefsn gjennom disse åra.

Som en start på feiringa av jubileet ble boka ble presentert lørdag og søndag 21 og 22. juni, samtidig med ei utstilling på Vefsn museum. Denne utstillinga vil være tilgjengelig gjennom sommeren, og man får ta i nærmere øyesyn både gamle jordbruksredskaper og bilder fra gårdsbruk i Vefsn gjennom tidene.

En del av dem som hadde bidratt til innholdet i boka var også samlet til en enkel sammenkomst på lørdag, og sa seg meget fornøyd med resultatet av boka!! Dessverre kom ikke boksalget i gang på åpningsmarkeringa av 150 års jubileet, men vil være i salg hos Helgeland Museum (Jakobsenbrygga) i sjøgata  fra fredag 27.juni.

Vefsn bondelag var ansvarlig for cafedrift, med salg av rømmegrøt, vafler og kaker ved museet både lørdag 21. og søndag 22. juni og besøkstallet var bra, været tatt i betraktning.

 Det skal i jubileumsåret også arrangeres åpen gård i løpet av høsten. Dette vil bli nærmere annonsert.

60 års forskjell, MF Gråtass 1954  med sine ca 27 hk og MF 6616 2014 med sine 160 hk.

Pris Gråtass ca kr 8000,-  og MF 6616   fra kr 800.000,- og oppover. Det er jo utvikling i landbruket også.

Smed  Jon Dalmo i sving.

Karding, til høyre Viktoria Sahlin guide på muset, den andre ukjent.

To helgelendinger i styret til Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt John-Erik Skjellnes Johansen fra Dønna til styrerepresentant i organisasjonen. Merethe Sund fra Sømna ble valgt inn som nytt styremedlem i Norges Bondelag.

Erstatning for avlingssvikt

Erstatning for avlingssvikt er betinget av at foretaket kan dokumentere sammenheng mellom skaden, klimatiske forhold og avlingssvikt.

Våre samarbeidspartnere