Valle 100 år – 1917 -2017

Av Jorunn Løvdal,
  • Tips en venn om denne siden

Lena-Valle videregående skole inviterer til stor jubileumsmarkering lørdag 23. september for Valle som er 100 år i år. Markeringen vil inneholde tilbakeblikk på historien, vise fram skolen slik den er nå i 2017, og presentere framtidsbilder for skolen og de grønne næringene. Skolen og samarbeidspartnerne presenterer en rekke aktiviteter og poster.

Arrangementet henvender seg til alle som er interessert grønne næringer, til familier, barn, ungdom og voksne som vil lære mer om naturbruk.

Det starter med Toten janitsjar og tale ved rektor Torfinn Overn. Så kan gjestene «hilse på», kalver og sau, få se pløying med hest, gamle og nye moderne traktorer, motorsagshow, demonstrasjon av hogstmaskinsimulator, lassbærer. Skolen viser fram gamle og nye traktorer og utstyr. Det blir egen fotoutstilling med Vallebilder fra 1917 og fram til vår tid. Foredrag om skolens historie ved tidligere rektor Olaf Nøkleby.

Skolen og samarbeidspartnere serverer grønnsaksuppe til alle gjestene, ellers blir det salg av kaffe, Totenkringle og is på tunet, mens Lensbygda trekkspillklubb spiller. Se mer informasjon i vedlagte invitasjon og program, og les mer om Valle 100 år: http://www.lena-valle.vgs.no/nyheter/valle-er-100-ar-i-ar.80446.aspx

Elevene som går naturbruk på Lena-Valle vil fortelle om de ulike utdanningsvalgene som naturbruk har å tilby. Årets kull på naturbruk er 184 elever som er det høyeste på ca. 25 år. Voksenagronomtilbudet blir også presentert, også det er populært. Både ungdom og voksne fra hele fylket har blitt utdannet på Valle i 100 år.Lena-Valle videregående skole er Oppland fylkeskommunes eneste naturbruksskole, og mye spennende er i ferd med å skje på skolen med utbygging av nye husdyravdelinger på Presteseter og ny  anleggsgartnerhall. Flere bygg er under planlegging, ikke minst i lys av det grønne skiftet. Dette vil rektor Torfinn Overn fortelle om denne dagen.

Dette blir en dag for å se, oppleve og lære!

Vi ønsker alle unge og voksne hjertelig velkomne til Lena-Valle videregående skole avdeling Valle lørdag 23. september!

Invitasjon Valle 100 år

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

På stabburstrappa

Eierskiftekurs

Begynner det å nærme seg tid for overdragelse av garden? Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs på Honne 3.-4. februar 2018. Vi vil bidra til gode eierskifteprosesser, og kurset fokuserer både på de formelle og de menneskelige sidene ved et eierskifte.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere