Trond Ellingsbø fortsetter som leder i Oppland Bondelag

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Fylkesleder Trond Ellingsbø er motivert til å gå på et nytt viktig arbeidsår for Oppland Bondelag. Han har stor støtte i fylket og foreslås gjenvalgt av valgkomiteen. Med seg får han tre nye inn i styret, og alle er eller har vært lokallagsledere.

Det blir stor utskifting i fylkesstyret i år. Men vi er ikke bekymret, sier valgkomiteens leder Gjermund Lyshaug. Kandidatene, både til de to faste styreplassene og til 1. vara som møter fast i styret har god lokallagsballast. Ikke nok med det; på 2. varaplass foreslås et konsernstyremedlem i Tine.

Teksten fortsetter under bildet.

 

Valgkomiteen er ved godt mot. F.v. Gjermund Lyshaug, Ellen Marie Gjeilo (vara for Anne Evensen Torsgård som ikke hadde anledning til å møte denne dagen), Inger Johanne Kjorstad, Stein Rønjus Hålien og Bjørnhild Kihle.

Glad for at grøntmiljøet fortsatt er inne i styret

Tidligere leder i Østre Toten Bondelag, Bjørnhild Kihle er foreslått som ny representant for Gjøvik-Toten-regionen. Det har vært viktig for valgkomiteen å finne en representant for grønt-miljøet i Oppland etter at Mikkel Bakkegard takket nei til gjenvalg. Bjørnhild produserer potet, såfrø og såkorn. I tillegg til Bondelaget, har hun hatt tillitsverv i blant annet Hoff SA og Mat fra Toten. Hun kom inn i valgkomiteen i Oppland Bondelag ved forrige årsmøte, men fratrådde da hun ble forespurt om å gå inn i styret. Vara til valgkomiteen, Alf Bernhard Ouren, gikk inn i sluttfasen for valgkomitearbeidet. Av samme grunn blir det valg på nytt valgkomitemedlem fra Gjøvik-Toten for ett år. Valgkomiteens forslag her er Mikkel Bakkegard.

Produsenter med ku og sau inne fra Gausdal og Biri

Anders Hole Fyksen fra Gausdal er foreslått som ny representant for Sør-Gudbrandsdalen. Han sitter nå som leder i Gausdal Bondelag og har gjort det siden 2012. Han har også vært medlem og nestleder i Oppland Bondelags valgkomite. Anders er mjølke- og kjøttprodusent i Gausdal, og har også en bakgrunn som avløser, traktorselger og Imek-selger før han tok over garden Hågå. Han går inn i styret etter Per Heringstad som takket nei til gjenvalg etter at han ble valgt inn i konsernstyret i Nortura.

Anders satt i Oppland Bondelags valgkomite sammen med Kristina Hegge fra Biri. Hun er nå innstillt som 1. vara i Oppland Bondelags styret, og vil med det møte fast i styret. Også Kristina har lang fartstid som lokallagsleder, men ga seg som leder i Biri Bondelag i fjor. Nå er hun inne i en hektisk byggeperiode. Nytt sauefjøs er under oppføring, og målet er 200-250 vinterfora sau.

Høy kompetanse i vararekka

Videre på varamedlemsrekka finner vi Helga Thorvik Ulven som sitter som konsernstyremedlem i Tine. Hun har gått gradene i Tine fra produsentlaget i Vestre Slidre gjennom Rådet i Tine Øst og leder i regionstyret. Hun har vært medlem av konsernstyret i Tine SA siden 2009. Gjennom Tine-vervet har hun besøkt Oppland Bondelags fylkesmøter flere ganger. Hun har også vært nestleder i Vestre Slidre Bondelag, og er nå innstilt som 2. vara.

Jon Finborud fra Øyer-Tretten sitter nå som 3. vara og er innstilt til gjenvalg i dette vervet. Jon er svineprodusent og har blant annet vært leder i Norsvin Oppland.

Jon Lerhol fra Vang og Jane Dahl Sogn fra Jevnaker er ikke på valg. Jon Lerhol er foreslått gjenvalgt som nestleder.

 

Innstillingen er enstemmig. Valget blir gjennomført på årsmøtet i Oppland Bondelag 15.-16. mars.

Kontaktperson: Gjermund Lyshaug, tlf 97687598, e-post: glyshaug@hotmail.com

 

 

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

På stabburstrappa

Eierskiftekurs

Begynner det å nærme seg tid for overdragelse av garden? Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs på Honne 3.-4. februar 2018. Vi vil bidra til gode eierskifteprosesser, og kurset fokuserer både på de formelle og de menneskelige sidene ved et eierskifte.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere