Troms-bønder inviterer til film- og sangpremiere!

Av Unni Hellebø Andreassen,
  • Tips en venn om denne siden

I morgen blir det verdenspremiere på ny bondefilm- og sang på Torvet i Harstad kl. 1200

Norske bønder er ikke først og fremst kjent for film- og sangproduksjon. Men bøndene på Grytøya har brukt mye ledig tid til å lage film og sang det siste halve året. Tirsdag klokka 12 skal de endelig få vise fram resultatet.

- Denne filmen har vært et samtaleemne på Grytøya i lang tid, og nå er det mange som venter på at den skal bli lansert. Dette har skapt et enormt engasjement, og vi gleder oss til premieren i morgen, sier Tone Rubach i Grytøy Bondelag.

Det var hun som fikk ideen til å lage en ny bondesang for et og et halvt år siden. Da deltok hun på ei samling i Troms Bondelag der den tradisjonelle Bondesangen ble sunget.

- Men den sangen er vanskelig å synge. Vi hadde lyst til å lage en ny sang og en film som representerer oss bønder og landbruket i Troms, forteller Rubach.

Hun oppfordrer folk i Harstad til å ta turen til torget i morgen for å se og høre sangen og filmen, som er et ekte lokalprodukt. Teksten og melodien til Bondesangen er laget av bøndene på Grytøy, og sangen er det et mannskor med sangere fra Grytøy og Harstad som står får. Filmen er laga av Teater og skuespiller linja på Harstad Folkehøgskole.

- Dette er virkelig en lokal produksjon og den har skapt et positivt samhold på Grytøya. Mange bønder og familiene deres har åpna gårdene og synes det er gøy å vise fram yrket sitt på en ny måte, forteller Tone Rubach.

- Landbruket i Nord-Norge er ikke som landbruket andre steder i landet. Vi gleder oss til å vise det fram i denne filmen, sier Rubach.

Filmen vil også bli vist som forfilm på Harstad kino den kommende uka.

Kontaktinformasjon: Tone Rubach, Grytøy Bondelag tlf. 481 34 745

og Unni Hellebø Andreassen, organisasjonssjef i Troms Bondelag tlf. 920 34 556

gaupe

Honnør til jaktlaget for raskt uttak av gaupe

Leder i Troms Bondelag, Svein Olav Thomassen er fornøyd med at jaktlaget fikk tatt ut gaupa så raskt. Hanngaupa som drepte 27 sauer i løpet av et døgn, ble felt i går ved 14-tiden. Det viser viktigheten av velfungerende jaktlag som kan trå til når det skjer slike tragedier, sier Thomassen.

Ny lederduo

Ny lederduo i Troms Bondelag

Det ble tett på oppløpet i valget i Troms Bondelag på årsmøtet i dag. Årsmøtet gikk ikke inn for valgkomiteens innstilling, og ny leder ble Svein Olav Thomassen. Mette Pedersen Anfeltmo gikk inn i styret som nestleder.

Mer om omorganisering og sammenslåing av Troms og Finnmark

Landbruksdirektøren i Troms, Berit Nergård Nyre og lederen i Norges Bondelag orienterte årsmøtet i Troms Bondelag om prosessene som foregår. Omorganiseringen skjer på mange nivå og både fylkesmennene og Bondelaget må nå forberede seg på endringer.

Ivar B. Prestbamo

Fylkesråd for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo på årsmøtet

Som vi alle har fått med oss, har det vært noe støy rundt prosessen med å slå sammen de to nordligste fylkene, men det er nå landet en avtale. Ivar B. Prestbakmo har vært med hele veien og kom for å orientere årsmøtet i Troms Bondelag om dette arbeidet og veien videre.

Asgeir Slåttnes- foto: Framtid i Nord

Årsmøte i Troms Bondelag

Årsmøtet i Tromsø er åpnet av fylkesordfører Knut Werner Hansen og det var mange gode hilsningstaler til årsmøtet.

Jordbruksoppgjøret 2018

Forhandlingsutvalget i Norges Bondelag skal om en tid inn i årets jordbruksforhandlinger, og da er det viktig at de har fått synspunktene til ditt lokallag med seg. Frist 19. februar!

Tenk trygt, tenk tryggere sammen.

Hvordan kan du som bonde og sambygding bidra til best mulig sikkerhet på egen gård og for lokalsamfunnet rundt deg når en ulykke eller naturkatastrofe inntreffer?

Vil du bli jordbærprodusent?

INFORMASJONSMØTE OM PROSJEKTET JORDBÆRLØFT FOR NORD-NORGE Bardufosstun torsdag 25. januar kl. 18.30-21.30 (møtet er åpent hele kvelden dersom 18.30 blir for tidlig mtp bla fjøstider)

Regionmøter Troms Bondelag 2018

Da er det straks klart for årets regionmøter i Troms Bondelag, invitasjonen er sendt deg som medlem per epost eller som brev. I år får vi med oss Mattilsynet på tur, de vil informere om viktige nyheter og regelverk. I tillegg kjøres det organisajonskurs for våre tillitsvalgte i etterkant av møte. Ta kontakt med ditt lokallag eller organisasjonssjefen om du er interessert i å delta.

Ledermøte

Ledermøte for Troms Bondelag i Nordreisa

Lokallagslederne i Troms er samlet i Nordreisa for felles ledermøte. Trine Hasvang Vaag startet dagen med orientering fra Nortura angående lammesesong og lidyrformidling

Dette skjer i Troms Bondelag

Tirsdag
17
April

Brannverndag, Tromsø

Tromsø
Torsdag
19
April

HMS-DAG på Universitet og steke pannekaker

Universitetet i Tromsø
Tirsdag
21
August

Styremøte Troms Bondelag

Rundhaug

Våre samarbeidspartnere