Trim lattermusklene før våronna

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Lamminga er i gang og våronn og jordbruksforhandlinger står for tur. Men først inviteres det til trimming av lattermusklene. Fredag kveld er det bondepub både i Gausdal og på Kolbu. Der møter du henholdsvis Håkon Marius Kvæken og Morten Mo. Ingen av dem er kjent for stramt tungebånd.

Motivasjon og tullprat i Follebu

Håkon Marius Kvæken, bonde og skravlekopp fra Løten kåserer om "motivasjon og tullprat" på Salloon 7null4 i Follebu (Heggelund Gård). Før han slipper til vil Marie Skavnes orientere om Landbrukskontorets prosjekt "Vekst og utvikling i landbruket". Kanskje svinger hun fela også.

Dørene åpnes kl. 19.30, og bondelagene i Gausdal, Øyer-Tretten og Fåberg frister med en forfriskning til de 50 første som kommer. Det blir også muligheter for å kjøpe spekemat.

Ved spørsmål kontakt Anders H Fyksen, tlf 971 42 090

 Slik kommer du deg til 7null4 i Follebu.

Prosjektleder og felespiller Marie SkavnesHåkon Marius Kvæken, munnkjapp bonde fra Løten

 

Tullprat også på Ytter'n på Kolbu (egen buss går fra Hadeland, se info under)

Kolbu Bondelag ønsker også en humoristisk start på vårsesongen. Foruten totenlagene, har leder i Kolbu Bondelag Erland Holte tatt sjansen på å invitere Hadelandslagene til Rorbu på Ytter'n. Tidligere skipsreder, nå bonde og nyutnevnt bondevenn, Morten Mo fra Brandbu skal stå for deler av tullpratet. Han deler gjerne sin samling av vitser og gode historier.

Inngang på Ytter'n kr 100.

Gratis buss fra Hadeland

Det blir satt opp buss fra Hadeland. Den går fra Felleskjøpet på Lunner kl 18.15, Shell Gran 18.25, Brandbu Torg 18.35. Bussen er gratis for medlemmer. Bussen returnerer fra Kolbu ved midnatt. 60 plasser og førstemann til mølla. Meld deg på til leder i Brandbu Bondelag, Mari Sangnæs, tlf 920 68 680 eller sangnaes@start.no. Påmelding er ikke registrert før du har fått bekreftelse på tlf eller e-post.

Sosiale arrangement har i det siste vært etterspurt ved flere anledninger på Hadeland. Nå har du sjansne til å bli med på tur. Og du tar selvsagt med din bedre halvdel. Velkommen til lattermuskeltrimming.

 

 Skipsreder og bonde Morten Mo

 

 

 

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Kurs om erstatning for tap av husdyr

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs for beitebrukere som ønsker å få bedre kunnskap om hvordan de skal sikre god dokumentasjon, slik at søknaden om erstatning blir bedre. Det er en kjensgjerning at dette er et veldig vanskelig område, og vår erfaring er at det er for mange som får urettmessig avkortning pga feil og mangler i søknaden.

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere