Trim lattermusklene før våronna

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Lamminga er i gang og våronn og jordbruksforhandlinger står for tur. Men først inviteres det til trimming av lattermusklene. Fredag kveld er det bondepub både i Gausdal og på Kolbu. Der møter du henholdsvis Håkon Marius Kvæken og Morten Mo. Ingen av dem er kjent for stramt tungebånd.

Motivasjon og tullprat i Follebu

Håkon Marius Kvæken, bonde og skravlekopp fra Løten kåserer om "motivasjon og tullprat" på Salloon 7null4 i Follebu (Heggelund Gård). Før han slipper til vil Marie Skavnes orientere om Landbrukskontorets prosjekt "Vekst og utvikling i landbruket". Kanskje svinger hun fela også.

Dørene åpnes kl. 19.30, og bondelagene i Gausdal, Øyer-Tretten og Fåberg frister med en forfriskning til de 50 første som kommer. Det blir også muligheter for å kjøpe spekemat.

Ved spørsmål kontakt Anders H Fyksen, tlf 971 42 090

 Slik kommer du deg til 7null4 i Follebu.

Prosjektleder og felespiller Marie SkavnesHåkon Marius Kvæken, munnkjapp bonde fra Løten

 

Tullprat også på Ytter'n på Kolbu (egen buss går fra Hadeland, se info under)

Kolbu Bondelag ønsker også en humoristisk start på vårsesongen. Foruten totenlagene, har leder i Kolbu Bondelag Erland Holte tatt sjansen på å invitere Hadelandslagene til Rorbu på Ytter'n. Tidligere skipsreder, nå bonde og nyutnevnt bondevenn, Morten Mo fra Brandbu skal stå for deler av tullpratet. Han deler gjerne sin samling av vitser og gode historier.

Inngang på Ytter'n kr 100.

Gratis buss fra Hadeland

Det blir satt opp buss fra Hadeland. Den går fra Felleskjøpet på Lunner kl 18.15, Shell Gran 18.25, Brandbu Torg 18.35. Bussen er gratis for medlemmer. Bussen returnerer fra Kolbu ved midnatt. 60 plasser og førstemann til mølla. Meld deg på til leder i Brandbu Bondelag, Mari Sangnæs, tlf 920 68 680 eller sangnaes@start.no. Påmelding er ikke registrert før du har fått bekreftelse på tlf eller e-post.

Sosiale arrangement har i det siste vært etterspurt ved flere anledninger på Hadeland. Nå har du sjansne til å bli med på tur. Og du tar selvsagt med din bedre halvdel. Velkommen til lattermuskeltrimming.

 

 Skipsreder og bonde Morten Mo

 

 

 

Forsommertørke og avlingsskade

Landbruksdirektoratet har lagt ut en presisering / avklaring omkring avlingsskade og arealtilskudd i forbindelse med forsommertørke i korn. NB! Ta kontakt med landbrukskontoret og ta bilder av skadene FØR dere gjør tiltak.

Opplandsbenken

Flomforebygging, soneinndeling og rovdyr

Opplandsdelegasjonen på Bondetinget hadde gode og viktige innlegg på vegne av medlemmene våre. Vi stanger hodet i veggen for flomforebygging, sa Kristina Hegge. Dette må vi løfte opp og få gjort noe med.

Brannberedskap - fyll opp tanken

Det begynner å bli kritisk tørt, og det er større brannfare enn på lenge. Oppland Bondelag oppfordrer de som har anledning, til å fylle møkktank med vann og gi tilbakemelding om at dere vil stå på en beredskapsliste som vi sender over til 110-sentralen.

Fåvang sør

Viktig informasjon ved flomskade

I helga er det igjen mange i fylket vårt som har opplevd flom og at vannmasser har gått innover store jordarealer. Dette gjelder først og fremst Midt- og Sør-Gudbrandsdalen og deler av Etnedal og Nordre Land.

Tar gode grep for distrikt og struktur

Fylkesleder Kristina Hegge er fornøyd med jordbrukets krav til jordbruksforhandlingene som ble lagt fram i dag. Her skal det tas hensyn til distrikt og struktur. Vi skal ta hele landet i bruk, sier hun.

Kristina serverer sveler

Fikk ferske sveler på tur hjem

Nå er jeg sulten, dette passet bra, sa forbipasserende på vei til skysstasjonen på Lillehammer i ettermiddag. Oppland Bondelag slo et slag for egne råvarer og serverte ferske sveler.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Kurs om erstatning for tap av husdyr

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs for beitebrukere som ønsker å få bedre kunnskap om hvordan de skal sikre god dokumentasjon, slik at søknaden om erstatning blir bedre. Det er en kjensgjerning at dette er et veldig vanskelig område, og vår erfaring er at det er for mange som får urettmessig avkortning pga feil og mangler i søknaden.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Torsdag
16
August

Inspirasjonsdag for bønder i Oppland

NIBIO Apelsvoll, Østre Toten
Tirsdag
21
August

Styremøte 21. - 22. august

Tirsdag
25
September

Styremøte 25. september

Mjøsen Skog, 5. etg

Våre samarbeidspartnere