Tillitsvalgte i Bondelaget fikk prøve sine Landbruksmeldings-kunnskaper på regionmøtene

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Nå er regionmøterunden i Oppland Bondelag over. Landbruksmeldinga var hovedtema, og de vel 100 tillitsvalgte som var tilstede fikk prøve seg på en quiz om innholdet i Landbruksmeldinga.

Lokallagene kom i disse møtene med reaksjoner og innspill til fylkeslaget på Landbruks- og matmeldinga. Regionmøtene ble i stor grad brukt til nettopp dette. Det var god debatt under møtene vedrørende innholdet og ambisjonene i meldinga. Styret i Oppland Bondelag skal i styremøte 31. januar samle disse innspillene og gi sin uttalelse til Norges Bondelag.

Bare en av de tillitsvalgte klarte full pott på quizen. Det var leder i Øyer Tretten Bondelag, Ouden Wasrud. Her får han overrakt forkle med påskrift Kjærleik til norsk mat av organisasjonssjef Ola Råbøl. Det ble forøvrig kåret quiz-vinnere på hvert regiomøte.

 

Ivar Bøe jr fra valgkomiteen, Sigmund Skullerud og Marit Olive Lindstad fra Fåberg Bondelag prøver seg på quizen.

 

Full konsentrasjon. Her Fåberg Bondelags Ole Kristian Jenvsoll og Erik Wedum.

 

I tillegg til Landbruks- og matmeldinga, var forberedelser til årets jordbruksforhandlinger, politikerkontakt, valgkomitearbeid i Oppland Bondelag og andre aktuelle saker oppe på møtene.

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

På stabburstrappa

Eierskiftekurs

Begynner det å nærme seg tid for overdragelse av garden? Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs på Honne 3.-4. februar 2018. Vi vil bidra til gode eierskifteprosesser, og kurset fokuserer både på de formelle og de menneskelige sidene ved et eierskifte.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere