Til ungdom i hele Troms: Opplev landbruket vårt!

Av Unni Hellebø Andreassen,
  • Tips en venn om denne siden

Prosjektet Grønn framtid inviterer ungdom mellom 13- 17 år med på tre spennende helgesamlinger i 2015! Er du interessert i dyr, natur og mat? Vil du vite hvilke yrkesmuligheter som fins i landbruket i Troms? Har du lyst å treffe andre ungdommer som deler interessen?

Prosjektet Grønn framtid inviterer ungdommer fra Troms mellom 13 -17 år  til å være med på spennende helgeturer og lære om de tusen mulighetene som fins i landbruket i Troms! Prosjektet er støttet av Troms Fylkeskommune og Fylkesmannen i Troms og er i regi av 4H Troms.

På samlingene, som varer i to døgn, får man besøke og delta i arbeidet på mange forskjellige gårder og bedrifter innen landbruket, man får besøke naturbrukslinjene på Gibostad. I tillegg blir man kjent med andre ungdommer og har det artig og sosialt i lag!

Samlingene er åpne for alle ungdommer, uavhengig av medlemskap i 4H.

Grip sjansen nå! I år er prosjektets siste år, og dermed siste mulighet til å bli med.

Samlingene blir som følger:

Fre. 10. - Søn. 12. april 2015 i Balsfjord

Tors. 4.- Lør. 6. juni i Lenvik/Gibostad

Fre. 4. - søn. 6. sept. i Kvæfjord.

 

Du får overnatte på 4H-gårder, Inn på tunet-gårder og på skoler. Du får hjelp til reiserute.

Samlingene er  rimelige: 1000 kr for alle tre samlingene inkl. mat og reiser.

Velkommen til å ta kontakt med Trude@4h.no for å holde av plasser og mer informasjon.

gaupe

Honnør til jaktlaget for raskt uttak av gaupe

Leder i Troms Bondelag, Svein Olav Thomassen er fornøyd med at jaktlaget fikk tatt ut gaupa så raskt. Hanngaupa som drepte 27 sauer i løpet av et døgn, ble felt i går ved 14-tiden. Det viser viktigheten av velfungerende jaktlag som kan trå til når det skjer slike tragedier, sier Thomassen.

Ny lederduo

Ny lederduo i Troms Bondelag

Det ble tett på oppløpet i valget i Troms Bondelag på årsmøtet i dag. Årsmøtet gikk ikke inn for valgkomiteens innstilling, og ny leder ble Svein Olav Thomassen. Mette Pedersen Anfeltmo gikk inn i styret som nestleder.

Mer om omorganisering og sammenslåing av Troms og Finnmark

Landbruksdirektøren i Troms, Berit Nergård Nyre og lederen i Norges Bondelag orienterte årsmøtet i Troms Bondelag om prosessene som foregår. Omorganiseringen skjer på mange nivå og både fylkesmennene og Bondelaget må nå forberede seg på endringer.

Ivar B. Prestbamo

Fylkesråd for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo på årsmøtet

Som vi alle har fått med oss, har det vært noe støy rundt prosessen med å slå sammen de to nordligste fylkene, men det er nå landet en avtale. Ivar B. Prestbakmo har vært med hele veien og kom for å orientere årsmøtet i Troms Bondelag om dette arbeidet og veien videre.

Asgeir Slåttnes- foto: Framtid i Nord

Årsmøte i Troms Bondelag

Årsmøtet i Tromsø er åpnet av fylkesordfører Knut Werner Hansen og det var mange gode hilsningstaler til årsmøtet.

Jordbruksoppgjøret 2018

Forhandlingsutvalget i Norges Bondelag skal om en tid inn i årets jordbruksforhandlinger, og da er det viktig at de har fått synspunktene til ditt lokallag med seg. Frist 19. februar!

Tenk trygt, tenk tryggere sammen.

Hvordan kan du som bonde og sambygding bidra til best mulig sikkerhet på egen gård og for lokalsamfunnet rundt deg når en ulykke eller naturkatastrofe inntreffer?

Vil du bli jordbærprodusent?

INFORMASJONSMØTE OM PROSJEKTET JORDBÆRLØFT FOR NORD-NORGE Bardufosstun torsdag 25. januar kl. 18.30-21.30 (møtet er åpent hele kvelden dersom 18.30 blir for tidlig mtp bla fjøstider)

Regionmøter Troms Bondelag 2018

Da er det straks klart for årets regionmøter i Troms Bondelag, invitasjonen er sendt deg som medlem per epost eller som brev. I år får vi med oss Mattilsynet på tur, de vil informere om viktige nyheter og regelverk. I tillegg kjøres det organisajonskurs for våre tillitsvalgte i etterkant av møte. Ta kontakt med ditt lokallag eller organisasjonssjefen om du er interessert i å delta.

Ledermøte

Ledermøte for Troms Bondelag i Nordreisa

Lokallagslederne i Troms er samlet i Nordreisa for felles ledermøte. Trine Hasvang Vaag startet dagen med orientering fra Nortura angående lammesesong og lidyrformidling

Våre samarbeidspartnere