Til ungdom i hele Troms: Opplev landbruket vårt!

Av Unni Hellebø Andreassen,
  • Tips en venn om denne siden

Prosjektet Grønn framtid inviterer ungdom mellom 13- 17 år med på tre spennende helgesamlinger i 2015! Er du interessert i dyr, natur og mat? Vil du vite hvilke yrkesmuligheter som fins i landbruket i Troms? Har du lyst å treffe andre ungdommer som deler interessen?

Prosjektet Grønn framtid inviterer ungdommer fra Troms mellom 13 -17 år  til å være med på spennende helgeturer og lære om de tusen mulighetene som fins i landbruket i Troms! Prosjektet er støttet av Troms Fylkeskommune og Fylkesmannen i Troms og er i regi av 4H Troms.

På samlingene, som varer i to døgn, får man besøke og delta i arbeidet på mange forskjellige gårder og bedrifter innen landbruket, man får besøke naturbrukslinjene på Gibostad. I tillegg blir man kjent med andre ungdommer og har det artig og sosialt i lag!

Samlingene er åpne for alle ungdommer, uavhengig av medlemskap i 4H.

Grip sjansen nå! I år er prosjektets siste år, og dermed siste mulighet til å bli med.

Samlingene blir som følger:

Fre. 10. - Søn. 12. april 2015 i Balsfjord

Tors. 4.- Lør. 6. juni i Lenvik/Gibostad

Fre. 4. - søn. 6. sept. i Kvæfjord.

 

Du får overnatte på 4H-gårder, Inn på tunet-gårder og på skoler. Du får hjelp til reiserute.

Samlingene er  rimelige: 1000 kr for alle tre samlingene inkl. mat og reiser.

Velkommen til å ta kontakt med Trude@4h.no for å holde av plasser og mer informasjon.

Sau, gris og egg er de store taperene i Statens tilbud.

Staten kom med sitt tilbud til jordbruket i dag. Fylkesleder Svein Olav Thomassen er fornøyd med at Staten tar inn over seg at kostnadene i landbruket øker, men er ikke glad for at de fortsatt bruker prosent og ikke kroner for tette inntektsgapet til andre grupper. I Troms kommer sauen særdeles dårlig ut.

Er du klar?

Flom, storm, brann, smitte og ulykke er hendelser vi forbinder med kaos og unntakstilstand. Hvor forberedt er DU på hva som kan hende og hva du skal gjøre? «Tryggere sammen» er et nytt kursopplegg for deg, din gard og lokalsamfunnet ditt.

Årsmøte i Troms Utmarkslag

Troms Utmarkslag avholder seminar og årsmøte i Bardu, kommunestyresalen, 18.april fra kl. 1100- 1430. I forkant av årsmøte arrangerer vi et miniseminar som tar for seg noen av utfordringene ved økt turisme og bruk av utmarka.

Brannverndag i landbruket

Troms Bondelag inviterer til brannverndag i landbruket i lag med Fylkesmannen i Troms, Troms Brann- og redning og Gjensidige, tirsdag 17.april kl. 1000-1400 ved brannstasjonen i Tromsø, Forsøket 9.

gaupe

Honnør til jaktlaget for raskt uttak av gaupe

Leder i Troms Bondelag, Svein Olav Thomassen er fornøyd med at jaktlaget fikk tatt ut gaupa så raskt. Hanngaupa som drepte 27 sauer i løpet av et døgn, ble felt i går ved 14-tiden. Det viser viktigheten av velfungerende jaktlag som kan trå til når det skjer slike tragedier, sier Thomassen.

Ny lederduo

Ny lederduo i Troms Bondelag

Det ble tett på oppløpet i valget i Troms Bondelag på årsmøtet i dag. Årsmøtet gikk ikke inn for valgkomiteens innstilling, og ny leder ble Svein Olav Thomassen. Mette Pedersen Anfeltmo gikk inn i styret som nestleder.

Mer om omorganisering og sammenslåing av Troms og Finnmark

Landbruksdirektøren i Troms, Berit Nergård Nyre og lederen i Norges Bondelag orienterte årsmøtet i Troms Bondelag om prosessene som foregår. Omorganiseringen skjer på mange nivå og både fylkesmennene og Bondelaget må nå forberede seg på endringer.

Ivar B. Prestbamo

Fylkesråd for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo på årsmøtet

Som vi alle har fått med oss, har det vært noe støy rundt prosessen med å slå sammen de to nordligste fylkene, men det er nå landet en avtale. Ivar B. Prestbakmo har vært med hele veien og kom for å orientere årsmøtet i Troms Bondelag om dette arbeidet og veien videre.

Asgeir Slåttnes- foto: Framtid i Nord

Årsmøte i Troms Bondelag

Årsmøtet i Tromsø er åpnet av fylkesordfører Knut Werner Hansen og det var mange gode hilsningstaler til årsmøtet.

Jordbruksoppgjøret 2018

Forhandlingsutvalget i Norges Bondelag skal om en tid inn i årets jordbruksforhandlinger, og da er det viktig at de har fått synspunktene til ditt lokallag med seg. Frist 19. februar!

Dette skjer i Troms Bondelag

Tirsdag
21
August

Styremøte Troms Bondelag

Rundhaug
Mandag
15
Oktober

Årsmøter i lokallagene

Mandag
12
November

Styremøte Troms Bondelag

Indre Troms

Våre samarbeidspartnere