Stort landbrukstun på Stavsmartn

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Under helgas Stavsmartn på Tretten blir det mye å se og oppleve på Landbrukstunet. Øyer Tretten Bondelag er en av de sentrale aktørene for Landbrukstunet

Landbruket har alltid vært med på Stavsmartn. Nå vil det imidlertid settes ekstra fokus på landbruket gjennom prosjektet "Det moderne landbruk på Stav". Her har faglagene gått sammen med Landbruksgruppa på Stav, naturbruksskolene og Landbrukskontoret i Lillehammerregionen.

 

Med det moderne landbruk ønsker de og vise hva dagens bonde/skogeier tar i bruk av kunnskap og teknologi for å drive sin bedrift, uavhengig av størrelse og produksjon. Det er en grunn for å investere i nye maskiner, det er en grunn for at det ligger hvite traktoregg på gardene.

Fredag åpner landbrukstunet med å ta i mot barnehager og Aurvoll skole til Fru Eik, en forestilling om fotosyntesen ved Vitensenteret Innlandet.

 

Oppland Bondelag møter unge bønder

Litt senere på dagen er unge bønder fra Lillehammer, Gausdal og Øyer invitert til "full fredagspakke". Pakka består av LagSTAVen, møte med faglagene, middag og pubkveld med Rita Eriksen.

Trond Ellingsbø møter ungdommene med innledning fra Bondelaget. I tillegg kommer leder i Oppland Bonde- og småbrukarlag Terje Holen og leder i Mjøsen Skog Marit Olive Lindstad. Det blir også anledning til å komme med innspill til kommundelplan for landbruk i regionen.

 

Kurs om erstatning for tap av husdyr

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs for beitebrukere som ønsker å få bedre kunnskap om hvordan de skal sikre god dokumentasjon, slik at søknaden om erstatning blir bedre. Det er en kjensgjerning at dette er et veldig vanskelig område, og vår erfaring er at det er for mange som får urettmessig avkortning pga feil og mangler i søknaden.

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere