Storstilt søk etter døde og skadde dyr etter ulvens herjinger på Hadeland

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Lørdag blir det storstilt søk etter skadde og døde dyr etter ulvens herjinger på Hadeland. Vi oppfordrer medlemmer til å bli med å hjelpe yrkeskollegaer i sør-fylket med dette søket.

Ulvens herjinger på Hadeland er en tragedie, både for folk, dyr, matproduksjon og for utnyttelsen av utmarka. Bønder på Hadeland har den siste uka søkt dag og natt etter egne og andres dyr. Over 100 dyr er funnet døde eller så skadet at de måtte avlives. Mange Opplandsbønder har opplevd lignende tragedier tidligere. De lever med en vedvarende frykt for hva som skjer med beitedyra denne sommeren.

Bli med på storstilt søk

Lørdag 10. juni blir det organisert storstilt søk over et større område på Hadeland etter skadde og døde dyr. Området er stort, vegetasjonen er tett og det er et vanskelig terreng å lete i. Derfor trengs det mye folk, og vi oppfordrer medlemmer til å bli med å hjelpe yrkeskollegaer i sør-fylket med dette søket.

Dere får beskjed om oppmøtested og tid når dere melder dere på. Meld deg på til en av disse:

  • Kristina Hegge (nestleder og rovviltkontakt i Oppland Bondelag - tlf 957 39 496)

  • Kåre Andre Ensrud (leder i Gran Bondelag – tlf 977 10 769)

  • Torstein Hensrud (leder i Jevnaker Bondelag – tlf 915 62 943)

  • Ole Stenerud (leder i Lunner Bondelag – tlf 994 37 513)

  • Kari Sofie A. Østen (leder i Brandbu Bondelag – tlf 975 07 002)

 

Les også:

En politisk villet tragedie 

Norges Bondelag ber Staten om hjelp til felling av ulv

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

På stabburstrappa

Eierskiftekurs

Begynner det å nærme seg tid for overdragelse av garden? Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs på Honne 3.-4. februar 2018. Vi vil bidra til gode eierskifteprosesser, og kurset fokuserer både på de formelle og de menneskelige sidene ved et eierskifte.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere