Stormøte korn 2018

Av Anders Klaseie,
  • Tips en venn om denne siden

askim
Stormøte korn samler årlig rundt 2-300 deltakere.

Årets stormøte korn i Akershus og Østfold Bondelag blir på Ås kulturhus den 1. mars kl.18.30. Det er spennende tider for landbruket med ny regjering og et mulig landbruksflertall på Stortinget utenfor regjeringen.

Stormøte korn 2018: Landbruksflertallet - Jeløya eller Løvebakken?

Les hele programmet her. 

Bli med på årets stormøte korn i Akershus og Østfold Bondelag! I år har vi en politisk del hvor vi setter fokus på hva som er viktig for kornbonden i årets jordbruksoppgjør og en faglig del med fokus på bærekraftig kornprodukjson, både økonomisk og miljømessig.

Vi har vært så heldig å få tre meget sentrale politikere til møtet, SP, KRF og APs representanter i Næringskomiteen. Disse er svært sentrale i brytningen mellom mindretallsregjeringen og om et landbruksflertall på Stortinget. Flere politikere er også invitert, men ikke bekreftet enda. I tillegg til politikere har vi fått leder i kornutvalget i Norges Bondelag, Hans Edvard Torp til å innlede den politiske delen. 

I den faglige delen etter kaffepausen får vi innlegg fra Svein Skøien som nylig er ansatt som prosjektleder for Klimasmart Landbruk i Norsk Landbruksrådgivign og Øystein Haugerud, fylkesagronomi Buskerud vil snakke om levende matjord.  

Grøndalen

Vet du om en kandidat til Stå på-prisen i Akershus?

Under årsmøtet i Akershus Bondelag deles Stå på-prisen ut til en som har bidratt med stor innsats og pågangsmot for satsing på landbruket i Akershus. Nå kan du nominere en kandidat du synes fortjener prisen!

Landbrukshelg2018

Landbrukshelga 2018

Velkommen til Landbrukshelga 2018! Påmelding er nå åpnet, og som tidligere møtes vi på Hurdalssjøen kurs og konferansesenter. Helga er fylt med spennende kurs, sosialt samvær og gode diskusjoner.

Skattekurs

Regnskapsførerne skoleres

I dag og i morgen (30.11 og 01.12) avholdes Bondelagets Skattekurs på Holmsbu Hotell og Spa for omtrent 150 ansatte ved samarbeidende regnskapskontorer i Akershus og Østfold.

traktor

Traktor og en landbruksminister på ville veier

Terje Romsaas, som er fast møtende vara i styret i Akershus Bondelag, tar i dette leserinnlegget et oppgjør med landbruksministerens uttalelser om traktor på vei og motsetningene med ført landbrukspolitikk.

korn

Kornskolen 2017

Kornskolen er et grunnleggende kornkurs for de som ønsker å lære om korndyrking. Kurset er åpent for alle! Det blir fem kurskvelder med nytt tema hver kveld, samme program i Østfold og i Akershus. Det er begrenset antall plasser, førstemann til mølla!

Ulv og erstatning

Et skritt i riktig retning

-Dette er et skritt i riktig retning for at de som mister næringsgrunnlag på grunn av rovdyr skal få full erstatning for både tap av dyr og merarbeid, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag.

Gaute Grøtta Grav

Nyskapingskonferansen 25. oktober 2017

Nyskapingskonferansen er et samarbeid mellom Akershus Bondelag, Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Akershus Fylkeskommune, Oslo kommune og Innovasjon Norge og holdes på Vitenparken i Ås 25. oktober.

Arealkurs

Arealkurs engasjerer

Nærmere 50 interesserte grunneiere og bønder deltok på arealkurs i regi av Østfold, Akershus og Norges Bondelag. Kurset omhandlet alt fra hvordan bør du kontakte politikere og påvirke i lokale arealsaker, hva som er regulert i ulike lovverk, hva må søkes og ikke, når er det mulig å påvirke og når er det alt for seint.

Dette skjer i Akershus Bondelag

Tirsdag
06
Mars

Styremøte

Onsdag
14
Mars

Årsmøte i Akershus Bondelag

Losby Gods

Våre samarbeidspartnere