Sør-Fron og Jevnaker kåret til årets lokallag i Oppland Bondelag

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Under middagen på årsmøtet i Oppland Bondelag ble Sør-Fron Bondelag og Jevnaker Bondelag kåret til årets lokallag.

Hvert år gir Oppland Bondelag ut pris for aktivitet og verving blant lokallagene. I år vedtok styret å dele prisen mellom Sør-Fron Bondelag og Jevnaker Bondelag.

Fylkesleder Trond Ellingsbø deler ut diplom, twist og honnørord til leder i Jevnaker Bondelag Hans Gunstad og leder i Sør-Fron Bondelag Stein Arne Dalsegg. I tillegg deler lagene aktivitetsprisen som Oppland Bondelag får fra Norges Bondelag på 5.000 kroner.

Sør-Fron har god medlemsvekst og gir yrkesveiledning for ungdomsskolen

Sør-Fron har en medlemsvekst på 10 medlemmer eller 6 %. Dette er best i Oppland både i antall og i prosent. Sør-Fron arrangerte Budstikkestafett-arrangement på vegne av alle lagene i Midt-Gudbrandsdalen. Videre har de god tradisjon for gardsbesøk med yrkesveiledning for ungdomsskolen og de står for kalvemønstringa på Rudi Gard under familiedagen der. Styret i Sør-Fron har skrevet ”Vårnytt” for medlemmer i Sør-Fron der nye medlemmer blir ønsket spesielt velkomne.

Jevnaker har god kontakt med sine politikere

Jevnaker hadde en beskjeden medlemsvekst i fjor på et medlem. Men med tanke på at de året før vervet 15 nye medlemmer og har klart å holde på disse, er det beundringsverdig i ei tid da dessverre 23 av våre 36 lag har opplevd medlemsnedgang. Jevnaker hadde to budstikkearrangement, et sammen med de øvrige Hadelandslaga og et på egen hånd. I tillegg har de arrangert formannskapslunsj på en gard sammen med styret. I tillegg holder de tradisjonen med å ringe med gardsklokkene ved ulike høytider ved lag. I forbindelse med dette sender de også ut SMS til alle medlemmer der de minner om ringing med klokkene.

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

På stabburstrappa

Eierskiftekurs

Begynner det å nærme seg tid for overdragelse av garden? Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs på Honne 3.-4. februar 2018. Vi vil bidra til gode eierskifteprosesser, og kurset fokuserer både på de formelle og de menneskelige sidene ved et eierskifte.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere