Smaken av lokalmat

Av Linda Nordlie,
  • Tips en venn om denne siden

Prosjektet «Smaken av lokalmat» skal spre kunnskap om norske lokalmatprodusenter blant det store publikum, og samtidig gjøre relevante støtteordninger kjent for nye eller etablerte produsenter.

Klar for dugnad 27. november?

Alle som liker smaken av lokalmat er herved invitert til dugnad 27. november kl 13. Da lanseres fem filmer om stolte norske matprodusenter på nettsiden www.smakenavlokalmat.no.

Oppdraget er enkelt: Klikk deg inn på nettsida og del filmene via Facebook og Twitter!

Hvis alle bønder og lokalmatentusiaster bidrar på dugnaden, vil mange flere få vite om hvilke matskatter som finnes i Norge.

Vi oppfordrer også til å bruke filmene på lokale møter og arrangementer i faglagene, og spre informasjon om nettsida.

Om prosjektet

Prosjektet «Smaken av lokalmat» skal spre kunnskap om norske lokalmatprodusenter blant det store publikum, og samtidig gjøre relevante støtteordninger kjent for nye eller etablerte produsenter.

På nettsiden vil det være egne filmer og informasjon til bønder som vil produsere lokalmat. Nettsiden vil også inneholde tekst om produsentene, produktene og lokalmiljøene som deltar i filmene. I tillegg vil det være lenker til relevante nettsider med informasjon om lokalmat.

Kontaktpersoner:

Norsk Landbrukssamvirke: Randi Ledaal Gjertsen, rlg@landbruk.no

Norges Bondelag: Kari Marte Sjøvik, kari.marte.sjovik@bondelaget.no

Du kan laste ned invitasjonen med program for dagen HER

To helgelendinger i styret til Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt John-Erik Skjellnes Johansen fra Dønna til styrerepresentant i organisasjonen. Merethe Sund fra Sømna ble valgt inn som nytt styremedlem i Norges Bondelag.

Erstatning for avlingssvikt

Erstatning for avlingssvikt er betinget av at foretaket kan dokumentere sammenheng mellom skaden, klimatiske forhold og avlingssvikt.

Våre samarbeidspartnere