De fire klassene i 8. trinn ved Hedrum Ungdomsskole fikk tirsdag oppleve en annerledes skoledag da de besøkte gården til Torstein Lie. En kjapp håndsopprekning viste at det ikke var mange av de 100 elevene som kom fra gård, så her var det mange spente elever.

Etter velkomsten og en liten intro om gården og hva Torstein Lie driver med fikk elevene slippe inn i sauefjøset. Der ventet 25 søyer og 47 nyfødte lam. - Å, så nydelige - og så myke i pelsen! Både tøffe gutter og fine jenter smeltet når de små lammene stakk fram en nysgjerrig snute og sugde på fingeren!

Hver vår klippes ulla av sauene, men også klauvene må klippes. Her demonsterer Magnus Heian fra Kodal hvordan sauen settes på rumpa og "manikyren" utføres. Bonde Torstein Lie og elevene følger nøye med.

Elevene fikk ikke lov til å gå inn i bingen til sauene, men har har Heian løftet opp et lam som de kan få klappe på.

Gjermund Holt var en av lærerne som var med og er selv odelsgutt. Mens noen var i sauefjøset fikk de andre elevene være med ut i skogen. Der ble det blant annet undervist om fotosyntesen, som for øvrig hadde gode forhold i solskinnet og blant vårgrønne blader denne fine vårdagen. Det ble også gravd i bakken og funnet mye spennende. Elevene fikk også prøve å ta vannprøver som ble sjekket for pH.

Stor honnør til både skole og bonde Torstein Lie som gjorde dette til en flott dag for elevene.