Samling for unge bønder i regi av Felleskjøpet Agri under Agroteknikk 16.-17. november

Av Ajna Nystad,
  • Tips en venn om denne siden

Felleskjøpet vil samle 200-300 unge bønder i forbindelse med Agroteknikk den 16.-17. november. Bondelaget og Nils Bjørke deltar under middagen fredag kveld, og er en god anledning for å unge bønder å møte bondelagslederen.

Alle medlemmer under 40 år og andre unge i oppstartfasen inviteres. Det blir faglig program der deltakerne blant andre får møte adm. direktør John Arne Ulvan og styreleder Einar Enger. Sentrale temaer er også landbrukspolitikk og hvorfor samvirke og Felleskjøpet. I tillegg blir det sosialt samvær med rikelig anledning til å diskutere med unge kolleger fra hele landet. Her deltar også Nils Bjørke.

Felleskjøpet ønsker å knytte sterkere relasjoner til unge brukere og vil legge til rette for at de skal ha god nytte av å samhandle med Felleskjøpet. Dette blir en unik mulighet til å møte Felleskjøpet, treffe andre som også satser på en framtid i landbruket og samtidig få med seg Norges største landbruksutstilling.

Samlingen og overnatting er på Quality Hotel på Økern i Oslo. Se mer om opplegget på    http://www.felleskjopet.no/Sider/Bli-med-pa-Felleskjopets-weekend-for-unge-bonder.aspx

I invitasjonen er fristen for å melde seg på allerede 10. oktober. Men det er bra med ledige plasser, og det vil bli meldt fra på nevnte side når det er fullt.

Som det framgår dekker Felleskjøpet nær halvparten av reise og opphold samt gratis inngang på Agroteknikk på lørdag.

gaupe

Honnør til jaktlaget for raskt uttak av gaupe

Leder i Troms Bondelag, Svein Olav Thomassen er fornøyd med at jaktlaget fikk tatt ut gaupa så raskt. Hanngaupa som drepte 27 sauer i løpet av et døgn, ble felt i går ved 14-tiden. Det viser viktigheten av velfungerende jaktlag som kan trå til når det skjer slike tragedier, sier Thomassen.

Ny lederduo

Ny lederduo i Troms Bondelag

Det ble tett på oppløpet i valget i Troms Bondelag på årsmøtet i dag. Årsmøtet gikk ikke inn for valgkomiteens innstilling, og ny leder ble Svein Olav Thomassen. Mette Pedersen Anfeltmo gikk inn i styret som nestleder.

Mer om omorganisering og sammenslåing av Troms og Finnmark

Landbruksdirektøren i Troms, Berit Nergård Nyre og lederen i Norges Bondelag orienterte årsmøtet i Troms Bondelag om prosessene som foregår. Omorganiseringen skjer på mange nivå og både fylkesmennene og Bondelaget må nå forberede seg på endringer.

Ivar B. Prestbamo

Fylkesråd for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo på årsmøtet

Som vi alle har fått med oss, har det vært noe støy rundt prosessen med å slå sammen de to nordligste fylkene, men det er nå landet en avtale. Ivar B. Prestbakmo har vært med hele veien og kom for å orientere årsmøtet i Troms Bondelag om dette arbeidet og veien videre.

Asgeir Slåttnes- foto: Framtid i Nord

Årsmøte i Troms Bondelag

Årsmøtet i Tromsø er åpnet av fylkesordfører Knut Werner Hansen og det var mange gode hilsningstaler til årsmøtet.

Jordbruksoppgjøret 2018

Forhandlingsutvalget i Norges Bondelag skal om en tid inn i årets jordbruksforhandlinger, og da er det viktig at de har fått synspunktene til ditt lokallag med seg. Frist 19. februar!

Tenk trygt, tenk tryggere sammen.

Hvordan kan du som bonde og sambygding bidra til best mulig sikkerhet på egen gård og for lokalsamfunnet rundt deg når en ulykke eller naturkatastrofe inntreffer?

Vil du bli jordbærprodusent?

INFORMASJONSMØTE OM PROSJEKTET JORDBÆRLØFT FOR NORD-NORGE Bardufosstun torsdag 25. januar kl. 18.30-21.30 (møtet er åpent hele kvelden dersom 18.30 blir for tidlig mtp bla fjøstider)

Regionmøter Troms Bondelag 2018

Da er det straks klart for årets regionmøter i Troms Bondelag, invitasjonen er sendt deg som medlem per epost eller som brev. I år får vi med oss Mattilsynet på tur, de vil informere om viktige nyheter og regelverk. I tillegg kjøres det organisajonskurs for våre tillitsvalgte i etterkant av møte. Ta kontakt med ditt lokallag eller organisasjonssjefen om du er interessert i å delta.

Ledermøte

Ledermøte for Troms Bondelag i Nordreisa

Lokallagslederne i Troms er samlet i Nordreisa for felles ledermøte. Trine Hasvang Vaag startet dagen med orientering fra Nortura angående lammesesong og lidyrformidling

Dette skjer i Troms Bondelag

Tirsdag
17
April

Brannverndag, Tromsø

Tromsø
Torsdag
19
April

HMS-DAG på Universitet og steke pannekaker

Universitetet i Tromsø
Tirsdag
21
August

Styremøte Troms Bondelag

Rundhaug

Våre samarbeidspartnere