Øyer-Tretten Bondelag er årets lokallag i Oppland

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Under årsmøtemiddagen fikk leder Ouden Wasrud overrakt diplom som synlig bevis på innsatsen lokallaget har lagt ned i 2012.

Øyer Bondelag og Tretten Bondelag ble slått sammen til et lag i 2011. De har klart å satse videre på de gode tiltak i begge sogn. Matpakkedagen de tradisjonelt hadde i Tretten Bondelag for 5. trinn på Aurvoll har de nå utvidet til å gjelde alle 5. klassinger i kommunen. Buss settes opp slik at elevene kommer seg på fjøsbesøk. Her får de servert god norsk formiddagsmat, klapper kalver, ser inseminering og lærer litt landbrukspolitkk. Landbrukspolitikkdelen av besøket ble også overvært av ordføreren.

Egen nettsak tidligere om matpakkedagen på Tretten.

Øyer-Tretten Bondelag har meldt seg inn i Øyer Næringsråd, og har nå også et styremedlem i Rådet. Her ønsker Bondelaget å vise fram landbrukets rolle som næringsaktør og verdiskaper blant kommunens øvrige næringer.

Mange av Opplandslagene fikk dessverre en medlemsnedgang i 2012. Øyer-Tretten var blant de lagene som kunne skilte med en økning.

Høsten 2012 ga lokallaget ut ei brosjyre til alle husstander som fortalte om landbruket i bilder, tall og tekst. De har stand på Stavsmartn der tipping av kalvvekt er fast innslag.

Sammen med nabolokallag har de arrangert åpen møte om landbruket der Nils Bjørke, leder i Norges Bondelag, var hovedinnleder. Under spontanaksjonene og fellesmarkeringa i Oslo i forbindelse med bruddet i jordbruksforhandlingene hadde Øyer-Tretten god oppslutning.

 Fylkesleder Trond Ellingsbø overrekker leder i Øyer-Tretten Bondelag, Ouden Wasrud, diplom og twist. Nestleder Mari Sangnæs har strikket BONDE-lue. I tillegg får lokallaget 5.000 kr fra Norges Bondelag.

 

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

På stabburstrappa

Eierskiftekurs

Begynner det å nærme seg tid for overdragelse av garden? Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs på Honne 3.-4. februar 2018. Vi vil bidra til gode eierskifteprosesser, og kurset fokuserer både på de formelle og de menneskelige sidene ved et eierskifte.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere