Oppland Bondelag vil ha flere engasjerte damer på banen

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Oppland Bondelag skal gjøres til en enda bedre arena for gode diskusjoner. Skal vi få til dette, trenger vi å få med flere engasjerte medlemmer, og ikke minst flere engasjerte damer, mener leder Trond Ellingsbø og styremedlem Hanne Bergesen.

I fylkesstyret er det en god blanding av damer og menn. Lokalt ser det annerledes ut. Av 218 valgte representanter inn i lokallagsstyrene våre er bare 38 av disse kvinner. Det er kanskje ikke så aller verst tenker du, men fylkesstyret mener det finnes flere engasjerte kvinner der ute som har meninger om landbruket og som kan bidra til å utvikle organisasjonen vår på en positiv måte, sier Hanne Bergesen.

Illustrasjonsfoto: Fra årsmøtet i Oppland bondelag 2011. En god blanding av kvinnelige og mannlige tillitvalgte på første rad.

Vi ønsker rett og slett at Bondelaget skal bli en mer attraktiv møteplass for gode diskusjoner, og vi mener det blir det mer av om både kvinner og menn er med, sier hun og limer igjen konvoluttene på invitasjonene som nå har gått ut til kvinnene som sitter i lokallagsstyrene i Oppland Bondelag.

Disse kvinnene (sammen med ei de ønsker å ha med seg) inviteres til en samling bare for dem på Honne Hotell og konferansesenter, Biri, torsdag 8. mars kl. 10.00 – 16.00 (program).

Det blir en dag med foredrag, samtaler og gode råd på veien videre både for fylkesstyret, men også forhåpentligvis for lokallagene, medlemmene og landbruket. Kommunikasjon og omdømmebygging av næringa vår er et veldig sentralt arbeidsfelt, og nytilsatt kommunikasjonssjef i Norges Bondelag Lise Boeck Jakobsen skal få oss til å dra opp rullgardina og tørre å stå fram for landbruket og norsk matproduksjon. I tillegg har vi med dyktige damer fra vårt eget tillitsvalgt-korps (en lokallagsleder, et fylkesstyremedlem og et sentralstyremedlem i Bondelaget). Det står mer om dem i programmet.

Vi mener at de damene som er invitert er viktige nettopp fordi de kan bidra til å vise mangfoldet i landbruket på en annen måte enn menn!, avslutter Bergesen.

Vi håper dere prioriterer dagen sammen med oss.

 

Påmelding til Oppland Bondelag  eller tlf 61 05 18 00 innen torsdag 23. februar.

Mer informasjon kan du få av Hanne Bergesen (917 44 596) eller Astrid Simengård (970 03 684)

Kurs om erstatning for tap av husdyr

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs for beitebrukere som ønsker å få bedre kunnskap om hvordan de skal sikre god dokumentasjon, slik at søknaden om erstatning blir bedre. Det er en kjensgjerning at dette er et veldig vanskelig område, og vår erfaring er at det er for mange som får urettmessig avkortning pga feil og mangler i søknaden.

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere