Ny søknadsrunde for bås og kamera!

Publisert 26.01.2016
  • Tips en venn om denne siden

Prosjekt ”Bedre jervejakt i Nordland” ønsker flere båser satt i drift med kamera som fullverdig tilsyn. Søknadsfrist er 15. mars, 2016.

Under lisensfellingsperioden 2015/16 fikk 12 fangstmenn i Nordland mulighet til å prøve ut MMS-kamera som fullverdig tilsyn av jervebås. Dette innebærer at jegeren ikke lenger trenger å utføre det fysiske tilsynet to ganger pr. dag, men i stede mottar to bilder daglig som utgjør rapport etter endt jakt. Dispensasjonen som gir prosjektets jegere mulighet til å drive tilsyn med bruk av viltkamera er også gjeldende for lisensfellingsperiodene 2016/17 og 2017/18. I den forbindelse ønsker vi at flere jegere skal være med å prøve ut ordningen, slik at en god evaluering kan gis når dispensasjonen opphører og ordningen skal evalueres. Ønsker samtidig å minne om at jegere som søker prosjektet om tillatelse til å bruke kunstig åtebelysning har mulighet til dette! 

Foto: Lars Ove Fjelldal

Les mer om oppsett av flere båser satt i drift med kamera som fullverdig tilsyn.

Jegerinnstruks lys på åte og viltkamera bås

Rapporteringsskjema jegerdøgn 2015

Søknadsmal

Mvh. Vidar Johan Bentsen
Prosjektleder

Vi er på flyttefot, desember 2017

Nordland Bondelag flytter kontor

Nå har vi pakket oss ut av de gamle kontorene og gjør oss klar for flytting til ny adresse. Fra 3. januar er vi å treffe i Havnegata 9 i Bodø.

Tør å spørre: - er du medlem?

Verv og vinn!

November er vervemåned og det er premier til alle som verver. Beste verver i Nordland i 2017 får i tillegg et reisegavekort!

Gaupe angriper lam på beite. Fotograf Jostein Hunstad.

Kurs om erstatning for tap til rovvilt

Norges Bondelags advokater og andre medarbeidere med kompetanse på erstatning for tap av beitedyr til rovvilt holder kurs på Meyergården 19. oktober.

Våre samarbeidspartnere