Ny rekord på lisensfelling av jerv i Nordland

Av Linda Nordlie,
  • Tips en venn om denne siden

Natt til onsdag 19.12.2012, ble det satt ny rekord på lisensfellinga i Nordland. Bergfall Rovviltlag i Sørfold kommune felte en hannjerv på åteplassen sin ca. klokken 01:00. Dette var jerv nummer elleve denne sesongen og med det er det satt ny rekord på lisensfellinga av jerv i Nordland.

Jerv skutt i Fiplingdal fra bu finansiert i prosjektet

Dette var en hannjerv som laget har hatt på åta flere ganger, og nok en gang er det bevisst at en sta og tålmodig jervejeger, er en god jervejeger. Forholdene var ikke de beste; det var nokså mørkt og månen er ikke såpass stor at den gir skikkelig godt lys. Likevel lyktes det jegeren å få inn et sikkert skudd da jerven beveget seg ut på siden av åta slik at det ble snø i bakgrunnen.

Her kan du lese hele artikkelen

To helgelendinger i styret til Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt John-Erik Skjellnes Johansen fra Dønna til styrerepresentant i organisasjonen. Merethe Sund fra Sømna ble valgt inn som nytt styremedlem i Norges Bondelag.

Erstatning for avlingssvikt

Erstatning for avlingssvikt er betinget av at foretaket kan dokumentere sammenheng mellom skaden, klimatiske forhold og avlingssvikt.

Våre samarbeidspartnere