Noen ledige plasser på den nye Gårdsdriv-ordningen

Publisert 15.10.2014
  • Tips en venn om denne siden

Lurer du på om noe innenfor lokalmat eller reiseliv kan være en mulighet på din gård?

Da bør du melde deg på den helt nye ordningen som Fylkesmannen har laget i regi av egne prosjekter innenfor lokalmat og grønt reiseliv. Ordningen har fått navnet Gårdsdriv og er en inspirasjonstur til 6 unike bedrifter i Vesterålen som hver på sin måte tilbyr lokalmat og/eller reiseliv med utgangspunkt i gården sin.

Du blir tatt i mot hos disse 6 bedriftene over to dager:

  • Loviktunet
  • Eldhusbakeriet
  • Den Sorte gryte
  • Marthahaugen Gård
  • Nordtun Gård
  • Inga Sami Siida

Til sammen skal besøket hos disse 6 hjelpe deg til å komme et steg nærmere en beslutning om hvorvidt lokalmat og/eller reiseliv er noe du ønsker å satse på. Vi holder i disse tider på å publisere promoteringsvideoer for hver bedrift, se de som er ferdig til nå:

https://www.youtube.com/watch?v=PrbzNbvyQKM&list=PL8RTIRf7mgN6a3lINuZAW8zEGbCdz9iQH&index=1

https://www.youtube.com/watch?v=BlpTFvOmQu4&index=2&list=PL8RTIRf7mgN6a3lINuZAW8zEGbCdz9iQH

https://www.youtube.com/watch?v=s_KQGU8XfJ0&list=PL8RTIRf7mgN6a3lINuZAW8zEGbCdz9iQH&index=3

https://www.youtube.com/watch?v=l7PtumSVJLQ&list=PL8RTIRf7mgN6a3lINuZAW8zEGbCdz9iQH&index=4

Vi har laget denne ordningen for å vise frem hvilke muligheter som kan ligge i å utvikle gården i den retningen. Ordningen sparkes i gang i begynnelsen av november og vi har noen få ledige plasser både 2.- 4. og 9.-11. november. De som deltar får overnatte på nydelige Loviktunet fra søndag til tirsdag, og får besøke de 5 andre bedriftene i løpet av de to dagene. Hos hver bedrift får man treffe vertskapet, som vil fortelle sin historien. Det vil bli god mulighet til å stille spørsmål, og de vil sørge for servering. Dette dekkes gjennom Fylkesmannens prosjekter Matopplevelser i Nordland og Grønt reiseliv i Nordland. Deltakerne reiser selv med bil til Loviktunet på søndag, og bruker egen bil til å kjøre rundt til bedriftene. Turen er satt opp med program  over tidspunkt og rekkefølge, og man reiser sammen inntil 8 påmeldte deltakere. Dette er også en fin måte å bli kjent med andre som sysler med tanken om ny utvikling på gården sin.

Hvis du ønsker å melde deg på Gårdsdriv-ordninga, tar du kontakt med lokal administrator som er vertskapet på Loviktunet, Katrina og Tor Ivar Grav på telefon  950 67 007. For mer informasjon: http://www.fylkesmannen.no/Nordland/Landbruk-og-mat/Gront-reiseliv/Nylansering-Gardsdrivordninga/

Med hilsen

Ingvill Bang
seniorrådgiver || landbruks- og reindriftsavdelinga
Fylkesmannen i Nordland

 

tlf: 75 54 78 23 ||
fmnoinb@fylkesmannen.no

To helgelendinger i styret til Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt John-Erik Skjellnes Johansen fra Dønna til styrerepresentant i organisasjonen. Merethe Sund fra Sømna ble valgt inn som nytt styremedlem i Norges Bondelag.

Erstatning for avlingssvikt

Erstatning for avlingssvikt er betinget av at foretaket kan dokumentere sammenheng mellom skaden, klimatiske forhold og avlingssvikt.

Våre samarbeidspartnere