Ledermøtets idèdugnad til næringspolitisk program for 2013-2017

Av Unni Hellebø Andreassen,
  • Tips en venn om denne siden

Lokallagslederene i Troms bondelag har i dag arbeidet med å finne gode idèer og innspill til Bondelagets nye prinsipprogram, som skal vedtas i årsmøtet til Norges Bondelag neste sommer.

En av oppgavene under ledermøtets første dag, var å foreslå hva Troms bondelag mener skal være innholdet i nytt næringspolitisk program. Første innspillsrunde er 25.november for lokal- og fylkeslaga. Etter jul vil det komme et forslag til program, med påfølgende høring ut i lokal- og fylkeslag.

Fra venstre: Finn Erlend Ødegård, Norges Bondelag, Einar Johan Dons, Ibestad Bondelag, Svein Olav Thomassen, fylkesstyret og Inge Thorwarth, Selnes bondelag.

Fra venstre: Daniel Arne Hansen, fylkesstyret, Mette Pedersen Anfeltmo, Målselv bondelag, Per Skorge, Norges Bondelag, Jan Olav Angell, Grytøy bondelag og Anita Skånhaug, fylkeskontoret

Fra venstre: Atle Aronsen, Storfjord bondelag, Rune Håkstad, fylkesstyret, Ellinor Sanden Jensen, Tromsøysund bondelag og Osvald Rafaelsen, Skånland- og Gratangen bondelag

Fra venstre: Edmund Ludvigsen, Trondernes bondelag, Tove Hanssen, fylkesstyret, Asgeir Slåttnes, fylkesstyret, Tor Einar Bones, Bardu bondelag og Randi Hokland, Kvæfjord bondelag

Fra venstre: Arild Heim, Balsfjord bondelag, Jan-Harald Tørfoss, Nordreisa bondelag, Tone Rubach, Grytøy bondelag, May-Hege Bårdsen, Kvaløysletta bondelag, og Bernhardt Halvorsen, fylkesstyret

Sau, gris og egg er de store taperene i Statens tilbud.

Staten kom med sitt tilbud til jordbruket i dag. Fylkesleder Svein Olav Thomassen er fornøyd med at Staten tar inn over seg at kostnadene i landbruket øker, men er ikke glad for at de fortsatt bruker prosent og ikke kroner for tette inntektsgapet til andre grupper. I Troms kommer sauen særdeles dårlig ut.

Er du klar?

Flom, storm, brann, smitte og ulykke er hendelser vi forbinder med kaos og unntakstilstand. Hvor forberedt er DU på hva som kan hende og hva du skal gjøre? «Tryggere sammen» er et nytt kursopplegg for deg, din gard og lokalsamfunnet ditt.

Årsmøte i Troms Utmarkslag

Troms Utmarkslag avholder seminar og årsmøte i Bardu, kommunestyresalen, 18.april fra kl. 1100- 1430. I forkant av årsmøte arrangerer vi et miniseminar som tar for seg noen av utfordringene ved økt turisme og bruk av utmarka.

Brannverndag i landbruket

Troms Bondelag inviterer til brannverndag i landbruket i lag med Fylkesmannen i Troms, Troms Brann- og redning og Gjensidige, tirsdag 17.april kl. 1000-1400 ved brannstasjonen i Tromsø, Forsøket 9.

gaupe

Honnør til jaktlaget for raskt uttak av gaupe

Leder i Troms Bondelag, Svein Olav Thomassen er fornøyd med at jaktlaget fikk tatt ut gaupa så raskt. Hanngaupa som drepte 27 sauer i løpet av et døgn, ble felt i går ved 14-tiden. Det viser viktigheten av velfungerende jaktlag som kan trå til når det skjer slike tragedier, sier Thomassen.

Ny lederduo

Ny lederduo i Troms Bondelag

Det ble tett på oppløpet i valget i Troms Bondelag på årsmøtet i dag. Årsmøtet gikk ikke inn for valgkomiteens innstilling, og ny leder ble Svein Olav Thomassen. Mette Pedersen Anfeltmo gikk inn i styret som nestleder.

Mer om omorganisering og sammenslåing av Troms og Finnmark

Landbruksdirektøren i Troms, Berit Nergård Nyre og lederen i Norges Bondelag orienterte årsmøtet i Troms Bondelag om prosessene som foregår. Omorganiseringen skjer på mange nivå og både fylkesmennene og Bondelaget må nå forberede seg på endringer.

Ivar B. Prestbamo

Fylkesråd for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo på årsmøtet

Som vi alle har fått med oss, har det vært noe støy rundt prosessen med å slå sammen de to nordligste fylkene, men det er nå landet en avtale. Ivar B. Prestbakmo har vært med hele veien og kom for å orientere årsmøtet i Troms Bondelag om dette arbeidet og veien videre.

Asgeir Slåttnes- foto: Framtid i Nord

Årsmøte i Troms Bondelag

Årsmøtet i Tromsø er åpnet av fylkesordfører Knut Werner Hansen og det var mange gode hilsningstaler til årsmøtet.

Jordbruksoppgjøret 2018

Forhandlingsutvalget i Norges Bondelag skal om en tid inn i årets jordbruksforhandlinger, og da er det viktig at de har fått synspunktene til ditt lokallag med seg. Frist 19. februar!

Dette skjer i Troms Bondelag

Tirsdag
21
August

Styremøte Troms Bondelag

Rundhaug
Mandag
15
Oktober

Årsmøter i lokallagene

Mandag
12
November

Styremøte Troms Bondelag

Indre Troms

Våre samarbeidspartnere