Landbruksministeren invitert til Oppland

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Landbruksminister Sylvi Listhaug fra FrP hadde akkurat fått overlevert nøkkel til kontoret sitt da Samarbeidsrådet for landbruket i Hedmark og Oppland sendte invitasjon til temakonferansen for landbruket i Innlandet.

Oppland og Hedmark er to viktige fylker i forhold til landets matproduksjon, og for oss er det viktig å komme i dialog med den nye landbruksministeren, sier fylkesleder Trond Ellingsbø i Oppland Bondelag. Temakonferansen for landbruket i Innlandet samler over 200 tillitsvalgte for landbruket, og er derfor en gylden anledning til nettopp dette. Konferansen er 19.-20. november på Quality Hotel & Resort Hafjell i Øyer. 

En av programpostene for konferansen er "Etter valget - hva nå?" Her er det klart vi ønsker oss landbruksministeren, sier fylkeslederne.

Hver organisasjon starter med egne møter fra morgenen av den 19. Oppland Bondelag og Hemark Bondelag samles her til felles ledermøte. De andre medlemsorganisasjonene i Samarbeidsrådet samler også sine tillitsvalgte til egne møter. På ettermiddagen samles alle til felles temakonferanse, og denne vil fortsette dagen etter.

Anne Marthe Ølstad presenterer den drømmetillitsvalgte på temakonferansen for to år siden.

Marked og markedstilpasninger

Temakonferansen starter med fokus på marked og markedstilpasninger for den enkelte bonde:

  • Markedsreguleringer v/ Ola Hedstein, Norsk Landbrukssamvirke
  • Bondens mat v/Mari Sangnæs, Bondens Marked produsent, Brandbu
  • Salgsmekanismer/forbrukerpsykologi v/Espen Gultvedt, BAMA
  • Kontraktprodusentenes hverdag v/Ivar Skramstad, Gartnerhallen

Det blir middag og sosialt samvær utover kvelden.

Onsdag starter vi med Vitensenteret Innlandet. De satser nå å få landbruket inn i det pedagogiske opplegget på Vitensenteret gjennom prosjektet "fra helt på jordet til helt på jordet".

Hva tenker ungdommen på? May-Elin Imset fra Løten vil gi oss noen betraktninger rundt dette temaet.

Den forrige regjeringen satte ned et utvalg "Innlandsutvalget". Leder i utvalget Sverre Narvesen setter fokus på næringsliv og muligheter.

Etter valget - hva nå?

Med oss her har vi lederne i noen av landbrukets organisasjoner, blant annet Nils T. Bjørke i Norges Bondelag og Sveinung Svebestad i Norsk Landbrukssamvirke.

Fra de borgerlige partiene har vi en foreløpig avtale med Svein Flåtten i Høyre og Rigmor Andersen Eide i KrF, men endelig deltakelse vil bli klarlagt etter at de har konstituert seg. Landbrukspolitisk talsmann for  Venstre, Pål Farstad er forespurt. I tillegg kommer tidligere landbruksminister Trygve Magnus Slagsvold Vedum fra Sp.

Fra eget fylke har vi fått flere sentrale personer i det landbrukspolitiske miljøet. Hanne Blåfjelldal fra Sør-Aurdal er Statssekretær for Sylvi Listhaug og Morten Ørsal Johansen fra Nordre Land er FrPs landbrukspolitiske talsmann på Stortinget. Disse er aktuelle å invitere, men vi avventer svar fra Landbruksministeren.

Ine Wigernæs, dr.scient i fysiologi og rådgiver ved Beitostølen Helsesportsenter vil avslutte konferansen.

 

 

 

 

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

På stabburstrappa

Eierskiftekurs

Begynner det å nærme seg tid for overdragelse av garden? Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs på Honne 3.-4. februar 2018. Vi vil bidra til gode eierskifteprosesser, og kurset fokuserer både på de formelle og de menneskelige sidene ved et eierskifte.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere