Landbrukshelga 2018

Av Anette Isaksen,
  • Tips en venn om denne siden

Landbrukshelga2018

Velkommen til Landbrukshelga 2018! Påmelding er nå åpnet, og som tidligere møtes vi på Hurdalssjøen kurs og konferansesenter. Helga er fylt med spennende kurs, sosialt samvær og gode diskusjoner.

Velkommen til Landbrukshelga i Akershus. Kursprogrammet og beskrivelse av de enkelte kurs er klart, og dette finner du her.

Landbrukshelga er Akershuslandbrukets store kurshelg. Her er målet å samle folk fra ulike produksjoner og ståsted.

Det blir 20 forskjellige kurs fordelt på fire kursbolker. Du kan velge deg fire kurs etter dine egne ønsker og behov, og sy sammen en kurshelg som passer deg. I tillegg vil det være fellesbolker, hvor alle kursdeltagerne er samlet. Totalt blir dette ei allsidig og sosial kurshelg, med faglig påfyll og mellommenneskelig kontakt.

Unge bønder under 35 år, som ikke har vært på Landbrukshelga tidligere og er medlem i Bondelaget, får kurshelga helt gratis. Les mer om dette her.

Tradisjonen tro finner kurshelga sted på Hurdalssjøen Kurs og Konferansesenter.

Prosjektet Landbrukshelga drives av ei prosjektgruppe som består av Akershus Bondelag, Norsk Landbruksrådgivning Øst, Felleskjøpet, Hvam Agro Utvikling, Tine, Landkreditt Bank og Nortura. I tillegg blir det kurs fra Solenergiforeningen, Oslo og Akershus Birøkterlag, Follo Regnskap, Geno, Bondens Marked, Akershus Bygningsvernsenter, Innovasjon Norge, Glommen Skog og Wettre Bryggeri.

Påmelding er på www.deltager.no/landbrukshelga_akershus_2018, her finner du også prisene. Det er begrenset antall plasser. Påmeldingsfrist 5. januar 2018.

Dersom du melder deg på hele helga med overnatting får du kurs gjennom to dager, med fire kursbolker og fellessesjoner, overnatting lørdag til søndag, lunsj og middag lørdag, og frokost og lunsj søndag. Det vil også bli kaffe og litt pausemat mellom sesjonene.

Ved spørsmål, kontakt sekretariatet i Akershus Bondelag:
Simen Solbakken, simen.solbakken@bondelaget.no, 97 60 77 40 (kl. 8-16)

askim

Stormøte korn 2018

Årets stormøte korn i Akershus og Østfold Bondelag blir på Ås kulturhus den 1. mars kl.18.30. Det er spennende tider for landbruket med ny regjering og et mulig landbruksflertall på Stortinget utenfor regjeringen.

Grøndalen

Vet du om en kandidat til Stå på-prisen i Akershus?

Under årsmøtet i Akershus Bondelag deles Stå på-prisen ut til en som har bidratt med stor innsats og pågangsmot for satsing på landbruket i Akershus. Nå kan du nominere en kandidat du synes fortjener prisen!

Skattekurs

Regnskapsførerne skoleres

I dag og i morgen (30.11 og 01.12) avholdes Bondelagets Skattekurs på Holmsbu Hotell og Spa for omtrent 150 ansatte ved samarbeidende regnskapskontorer i Akershus og Østfold.

traktor

Traktor og en landbruksminister på ville veier

Terje Romsaas, som er fast møtende vara i styret i Akershus Bondelag, tar i dette leserinnlegget et oppgjør med landbruksministerens uttalelser om traktor på vei og motsetningene med ført landbrukspolitikk.

korn

Kornskolen 2017

Kornskolen er et grunnleggende kornkurs for de som ønsker å lære om korndyrking. Kurset er åpent for alle! Det blir fem kurskvelder med nytt tema hver kveld, samme program i Østfold og i Akershus. Det er begrenset antall plasser, førstemann til mølla!

Ulv og erstatning

Et skritt i riktig retning

-Dette er et skritt i riktig retning for at de som mister næringsgrunnlag på grunn av rovdyr skal få full erstatning for både tap av dyr og merarbeid, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag.

Gaute Grøtta Grav

Nyskapingskonferansen 25. oktober 2017

Nyskapingskonferansen er et samarbeid mellom Akershus Bondelag, Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Akershus Fylkeskommune, Oslo kommune og Innovasjon Norge og holdes på Vitenparken i Ås 25. oktober.

Arealkurs

Arealkurs engasjerer

Nærmere 50 interesserte grunneiere og bønder deltok på arealkurs i regi av Østfold, Akershus og Norges Bondelag. Kurset omhandlet alt fra hvordan bør du kontakte politikere og påvirke i lokale arealsaker, hva som er regulert i ulike lovverk, hva må søkes og ikke, når er det mulig å påvirke og når er det alt for seint.

Dette skjer i Akershus Bondelag

Tirsdag
06
Mars

Styremøte

Onsdag
14
Mars

Årsmøte i Akershus Bondelag

Losby Gods

Våre samarbeidspartnere