Landbrukshelga 2018

Av Anette Isaksen,
  • Tips en venn om denne siden

Landbrukshelga2018

Velkommen til Landbrukshelga 2018! Påmelding er nå åpnet, og som tidligere møtes vi på Hurdalssjøen kurs og konferansesenter. Helga er fylt med spennende kurs, sosialt samvær og gode diskusjoner.

Velkommen til Landbrukshelga i Akershus. Kursprogrammet og beskrivelse av de enkelte kurs er klart, og dette finner du her.

Landbrukshelga er Akershuslandbrukets store kurshelg. Her er målet å samle folk fra ulike produksjoner og ståsted.

Det blir 20 forskjellige kurs fordelt på fire kursbolker. Du kan velge deg fire kurs etter dine egne ønsker og behov, og sy sammen en kurshelg som passer deg. I tillegg vil det være fellesbolker, hvor alle kursdeltagerne er samlet. Totalt blir dette ei allsidig og sosial kurshelg, med faglig påfyll og mellommenneskelig kontakt.

Unge bønder under 35 år, som ikke har vært på Landbrukshelga tidligere og er medlem i Bondelaget, får kurshelga helt gratis. Les mer om dette her.

Tradisjonen tro finner kurshelga sted på Hurdalssjøen Kurs og Konferansesenter.

Prosjektet Landbrukshelga drives av ei prosjektgruppe som består av Akershus Bondelag, Norsk Landbruksrådgivning Øst, Felleskjøpet, Hvam Agro Utvikling, Tine, Landkreditt Bank og Nortura. I tillegg blir det kurs fra Solenergiforeningen, Oslo og Akershus Birøkterlag, Follo Regnskap, Geno, Bondens Marked, Akershus Bygningsvernsenter, Innovasjon Norge, Glommen Skog og Wettre Bryggeri.

Påmelding er på www.deltager.no/landbrukshelga_akershus_2018, her finner du også prisene. Det er begrenset antall plasser. Påmeldingsfrist 5. januar 2018.

Dersom du melder deg på hele helga med overnatting får du kurs gjennom to dager, med fire kursbolker og fellessesjoner, overnatting lørdag til søndag, lunsj og middag lørdag, og frokost og lunsj søndag. Det vil også bli kaffe og litt pausemat mellom sesjonene.

Ved spørsmål, kontakt sekretariatet i Akershus Bondelag:
Simen Solbakken, simen.solbakken@bondelaget.no, 97 60 77 40 (kl. 8-16)

Jordbruksavtalen for 2019

- Avtalen innebærer et nødvendig løft for mindre og mellomstore bruk på Vestlandet og distriktene for øvrig. Men også planteproduksjon, inkludert korn, er klart prioritert i årets oppgjør, uttaler Sigurd Enger.

Statens tilbud i jordbruksforhandlingene

Staten fremmet sitt tilbud til jordbruket fredag 4. mai. De tilbyr en økt inntektsramme på 1 milliard kroner, av dette en økning i bevilgningen over jordbruksavtalen på 670 millioner kroner. Tilbudet kan etter statens beregninger gi jordbruket en inntektsvekst på kroner 11.900 pr. årsverk, mens jordbrukets krav var en vekst på kroner 25.300 pr. årsverk.

Moderat krav - for landbruk over hele landet

- Jordbruket har levert et moderat krav, særlig i lys av et krevende utgangspunkt hvor stor kostnadsvekst har ført til inntektsnedgang i flere produksjoner. Kravet møter dagens utfordringer i landbruket og prioriterer mindre og mellomstore bruk, sier leder i Akershus Bondelag, Sigurd Enger.

Sigurd gjenvalgt

Sigurd Enger gjenvalgt som leder

Både Sigurd Enger og resten av styret i Akershus Bondelag stilte til gjenvalg og ble gjenvalgt på årets årsmøte i Akershus Bondelag.

Årets lokallag

Årets Lokallag: Enebakk

Enebakk ble kåret til årets lokallag på årsmøtet i Akershus Bondelag på Losby gods i dag. Styret i Akershus Bondelag er jury og her kan du lese begrunnelsen.

losby gods

Årsmøte i Akershus Bondelag

I dag er Akershus Bondelag med lokallag og gjester samlet på Losby Gods i Lørenskog. I leders tale hadde Sigurd Enger fokus på dyrevelferd og miljø.

bilde

Stormøte korn 2018

- Sentrale politikere som ga gode løfter gjorde møtet svært viktig. Dette er oppsummeringen fra fylkeslederne etter Stormøte korn 2018

askim

Stormøte korn 2018

Årets stormøte korn i Akershus og Østfold Bondelag blir på Ås kulturhus den 1. mars kl.18.30. Det er spennende tider for landbruket med ny regjering og et mulig landbruksflertall på Stortinget utenfor regjeringen.

Dette skjer i Akershus Bondelag

Mandag
28
Mai

Styremøte

Olavsgaard
Mandag
28
Mai

Årsmøteutsendingsmøte

Olavsgaard
Mandag
28
Mai

Lokallagsstyresamling 2018

Olavsgaard

Våre samarbeidspartnere