Kvinner tør - makt, mot og muligheter i landbruket

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Vi inviterer kvinner i Oppland til inspirasjonssamling på Gjøvik 21.-22. september. Gjennom gode foredrag, diskusjoner og sosialt lag, håper vi å få enda flere damer i landbruket til å engasjere seg for landbruket og organisasjonene.

Vil du inspireres til å se mulighetene i landbruket? Vil du bli kjent med andre kvinner så vi kan støtte og løfte hverandre frem? Da er dette inspirasjonsseminaret rette plassen for deg.

Alle kvinner i landbruket er hjertelig velkomne!

Programmet inneholder gode og inspirerende foredragsholdere, tid til diskusjoner og god mat. 

Benja Stig Fagerland

Fredag 21. september møtes vi 15.30. Fylkesordfører Gro Lundby åpner seminaret før vi slipper til Benja Stig Fagerland. Hun er en prisbelønt internasjonal forretningskvinne, forfatter og populær internasjonal foredragsholder!

Grete Sjurgard, lomskvinne og bedre kjent som topptillitsvalgt i flere landbruksorganisasjoner, vil gjennom dialog med Fagerland, diskutere hva det innebærer å være tillitsvalgt.

Før middagen, får vi høre seminarets eneste mannlige innslag; historiker og forfatter Thor Gotaas. Han vil ta oss med på en historisk reise der vi ser på kvinners oppgaver og posisjon gjennom tidene.

 

Kathrine KlevelandLørdag starter Kathrine Kleveland, mest kjent som leder i Norges Bygdekvinnelag. Hun er en meget engasjert kvinne og levende opptatt av landbruket og trygg matproduksjon. Blant annet er hun koordinator for nettverk for GMO-fri mat og fôr.

 

 

 

 

Etterhvert dukker flere damer opp og vil belyse næringsutvikling, nettverk og engasjement med utgangspunkt i sine virksomheter.

Charlotte Holberg SveinsenMest kjent blant disse damene er Charlotte Holberg Sveinsen som driver Skafferiet på Helgøya. Hun fikk tidligere i sommer Askeladdprisen 2012 fra Norges Bondelag og Landkreditt og Gründerprisen fra Toten Sparebank.

Monica Klette fra Snertingdal og Hilde Rud fra Ringsaker tar utgangspunkt i sine garder, med henholdsvis mjølkeproduksjon og skog/Inn på tunet.

Programleder for seminaret er Marthe Bay Haugen, kommunikasjonssjef i Norsk Landbrukssamvirke. Prosjektleder er Hanne Bergesen, styremedlem i Oppland Bondelag.

 

Invitasjon med program kan du laste ned her.

 

Seminaravgift:

Hele seminaret inkludert måltider og overnatting: 950,- i dobbeltrom, 1150,- i enkeltrom

Første dag uten middag: 750,- (+ 500,- for middag)

Andre dag inkl. lunsj: 750,-

 

Påmelding til Oppland Bondelag; oppland@bondelaget.no eller tlf 61 05 18 00 innen 5. september.

 

Seminaret er en del av prosjektet RULL (rekruttering, utdanning og likestilling i landbruket).

Prosjektet er et partnerskap mellom Oppland Fylkeskommune, Fylkesmannen i Oppland, Oppland Bondelag, Oppland Bonde- og småbrukarlag, Mjøsen Skog, Oppland Bygdekvinnelag og Oppland Bygdeungdomslag.

 Jeg skal på seminar, kommer du?

 

Opplandsbenken

Flomforebygging, soneinndeling og rovdyr

Opplandsdelegasjonen på Bondetinget hadde gode og viktige innlegg på vegne av medlemmene våre. Vi stanger hodet i veggen for flomforebygging, sa Kristina Hegge. Dette må vi løfte opp og få gjort noe med.

Brannberedskap - fyll opp tanken

Det begynner å bli kritisk tørt, og det er større brannfare enn på lenge. Oppland Bondelag oppfordrer de som har anledning, til å fylle møkktank med vann og gi tilbakemelding om at dere vil stå på en beredskapsliste som vi sender over til 110-sentralen.

Fåvang sør

Viktig informasjon ved flomskade

I helga er det igjen mange i fylket vårt som har opplevd flom og at vannmasser har gått innover store jordarealer. Dette gjelder først og fremst Midt- og Sør-Gudbrandsdalen og deler av Etnedal og Nordre Land.

Tar gode grep for distrikt og struktur

Fylkesleder Kristina Hegge er fornøyd med jordbrukets krav til jordbruksforhandlingene som ble lagt fram i dag. Her skal det tas hensyn til distrikt og struktur. Vi skal ta hele landet i bruk, sier hun.

Kristina serverer sveler

Fikk ferske sveler på tur hjem

Nå er jeg sulten, dette passet bra, sa forbipasserende på vei til skysstasjonen på Lillehammer i ettermiddag. Oppland Bondelag slo et slag for egne råvarer og serverte ferske sveler.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Kurs om erstatning for tap av husdyr

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs for beitebrukere som ønsker å få bedre kunnskap om hvordan de skal sikre god dokumentasjon, slik at søknaden om erstatning blir bedre. Det er en kjensgjerning at dette er et veldig vanskelig område, og vår erfaring er at det er for mange som får urettmessig avkortning pga feil og mangler i søknaden.

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Torsdag
16
August

Inspirasjonsdag for bønder i Oppland

NIBIO Apelsvoll, Østre Toten
Tirsdag
21
August

Styremøte 21. - 22. august

Tirsdag
25
September

Styremøte 25. september

Mjøsen Skog, 5. etg

Våre samarbeidspartnere