Kvinner tør - makt, mot og muligheter i landbruket

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Vi inviterer kvinner i Oppland til inspirasjonssamling på Gjøvik 21.-22. september. Gjennom gode foredrag, diskusjoner og sosialt lag, håper vi å få enda flere damer i landbruket til å engasjere seg for landbruket og organisasjonene.

Vil du inspireres til å se mulighetene i landbruket? Vil du bli kjent med andre kvinner så vi kan støtte og løfte hverandre frem? Da er dette inspirasjonsseminaret rette plassen for deg.

Alle kvinner i landbruket er hjertelig velkomne!

Programmet inneholder gode og inspirerende foredragsholdere, tid til diskusjoner og god mat. 

Benja Stig Fagerland

Fredag 21. september møtes vi 15.30. Fylkesordfører Gro Lundby åpner seminaret før vi slipper til Benja Stig Fagerland. Hun er en prisbelønt internasjonal forretningskvinne, forfatter og populær internasjonal foredragsholder!

Grete Sjurgard, lomskvinne og bedre kjent som topptillitsvalgt i flere landbruksorganisasjoner, vil gjennom dialog med Fagerland, diskutere hva det innebærer å være tillitsvalgt.

Før middagen, får vi høre seminarets eneste mannlige innslag; historiker og forfatter Thor Gotaas. Han vil ta oss med på en historisk reise der vi ser på kvinners oppgaver og posisjon gjennom tidene.

 

Kathrine KlevelandLørdag starter Kathrine Kleveland, mest kjent som leder i Norges Bygdekvinnelag. Hun er en meget engasjert kvinne og levende opptatt av landbruket og trygg matproduksjon. Blant annet er hun koordinator for nettverk for GMO-fri mat og fôr.

 

 

 

 

Etterhvert dukker flere damer opp og vil belyse næringsutvikling, nettverk og engasjement med utgangspunkt i sine virksomheter.

Charlotte Holberg SveinsenMest kjent blant disse damene er Charlotte Holberg Sveinsen som driver Skafferiet på Helgøya. Hun fikk tidligere i sommer Askeladdprisen 2012 fra Norges Bondelag og Landkreditt og Gründerprisen fra Toten Sparebank.

Monica Klette fra Snertingdal og Hilde Rud fra Ringsaker tar utgangspunkt i sine garder, med henholdsvis mjølkeproduksjon og skog/Inn på tunet.

Programleder for seminaret er Marthe Bay Haugen, kommunikasjonssjef i Norsk Landbrukssamvirke. Prosjektleder er Hanne Bergesen, styremedlem i Oppland Bondelag.

 

Invitasjon med program kan du laste ned her.

 

Seminaravgift:

Hele seminaret inkludert måltider og overnatting: 950,- i dobbeltrom, 1150,- i enkeltrom

Første dag uten middag: 750,- (+ 500,- for middag)

Andre dag inkl. lunsj: 750,-

 

Påmelding til Oppland Bondelag; oppland@bondelaget.no eller tlf 61 05 18 00 innen 5. september.

 

Seminaret er en del av prosjektet RULL (rekruttering, utdanning og likestilling i landbruket).

Prosjektet er et partnerskap mellom Oppland Fylkeskommune, Fylkesmannen i Oppland, Oppland Bondelag, Oppland Bonde- og småbrukarlag, Mjøsen Skog, Oppland Bygdekvinnelag og Oppland Bygdeungdomslag.

 Jeg skal på seminar, kommer du?

 

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

På stabburstrappa

Eierskiftekurs

Begynner det å nærme seg tid for overdragelse av garden? Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs på Honne 3.-4. februar 2018. Vi vil bidra til gode eierskifteprosesser, og kurset fokuserer både på de formelle og de menneskelige sidene ved et eierskifte.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere