Jervejaktkurs høsten 2012

Av Linda Nordlie,
  • Tips en venn om denne siden

Prosjekt Utmark fortsetter sitt arbeid med prosjektet ”Bedre jervejakt i Nordland”, og mye arbeid er allerede utført. 2 jervejaktkurs skal avholdes høsten 2012, kontakt Prosjekt Utmark for påmelding!

En rekke jaktlag/jegere er nå innlemmet i prosjektet og alle disse har mottatt støtte av prosjektet. Nye åtebuer og jervebåser ser nå dagens lys fra Bindal i sør til Narvik i nord. Det er utdelt støtte i form av viltkamera med MMS-varsling og åtevarslere av høy kvalitet, og de første bildene av jerv på åte er allerede innkommet. Tilbakemeldingene far tilskuddsmottakerne har så langt vært svært positive.

Prosjektet ønsker i løpet av høsten å avholde to jervejaktkurs i Nordland.

Lørdag 17. november skal det arrangeres jervejaktkurs i Saltdal (se program under).

Lørdag 24. november skal det arrangeres jervejaktkurs i Hattfjelldal (program kommer).

Kursavgift: kr 500,-
Begge kurs vil omfatte praktisk jakt på jerv, befaring av aktiv åteplass, regelverk knyttet opp mot jakt på jerv samt jervens biologi. Erfarne jegere, samt Statens naturoppsyn (SNO) skal delta som foredragsholdere. Dette vil være en fin anledning for prosjektets ”ferske” jervejegere for å innhente nyttig informasjon/erfaring fra de mer drevne jegerne, og vi håper derfor at nye jegere, så vel som ”veteranene” har anledning å stille opp!

Påmeldingsfrist: 15. november   

Programmet for kurset finner du her

Bilder av den nye jaktbua:

Ny jervebu satt opp i Sørfold, tildelt av prosjektet!

Med vedfyring blir livet som jervejeger hakket mer behagelig..

Velkommen til alle og enhver!

Vennlig hilsen,

Vidar Johan Bentsen

Prosjektleder

Tlf: 75 50 60 68 / Mob: 95 92 06 56

E-post: prosjekt.utmark@bondelaget.no

Vi er på flyttefot, desember 2017

Nordland Bondelag flytter kontor

Nå har vi pakket oss ut av de gamle kontorene og gjør oss klar for flytting til ny adresse. Fra 3. januar er vi å treffe i Havnegata 9 i Bodø.

Tør å spørre: - er du medlem?

Verv og vinn!

November er vervemåned og det er premier til alle som verver. Beste verver i Nordland i 2017 får i tillegg et reisegavekort!

Gaupe angriper lam på beite. Fotograf Jostein Hunstad.

Kurs om erstatning for tap til rovvilt

Norges Bondelags advokater og andre medarbeidere med kompetanse på erstatning for tap av beitedyr til rovvilt holder kurs på Meyergården 19. oktober.

Våre samarbeidspartnere