I dag sitter Jens godt fastklistra på traktoregg over hele fylket.

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Nå har Jens lagt det store egget - ingen mat uten bønder er slagordet som er klistra opp på rundballer eller traktoregg rundt omkring i fylket, og andre deler av landet i dag.

Rundballer, eller traktoregg, over hele fylket er i disse dager dekorert med sinte fjes, skuffelser og slagord som reaksjon over tilbudet Staten ga i årets jordbruksforhandlinger.

Noen av traktoreggene har fått en mer profesjonell dekor i dag. Klistremerke med bilde av Jens Stoltenberg og påskriften "Nå har Jens lagt det store egget - ingen mat uten bønder" er klistret på. Blant annet møtte fylkesmann Kristin Hille Valla og Landbruksdirektør Anders Prestegarden et slikt traktoregg foran inngangen til Statens Hus i Lillehammer. Der møtte de også leder i Oppland Bondelag Trond Ellingsbø og leder i Oppland Bonde- og småbrukarlag Terje Holen.

Bilder fra Oppland i dag:

Trond Ellingsbø og Terje Holen foran Statens Hus på Lillehammer.

I rundkjøringa på Vinstra.

I Strandgata på Gjøvik.

Nordre innkjøring til Lillehammer.

Langs gamle E6 (fungerende E6 nå) i Øyer.

På Lillehammer skysstasjon.

Ellers er traktoregg dekorert med Jens Stoltenberg også observert i Nord-Gudbrandsdalen, Otta-dalen og Valdres, og i flere andre fylker. Det blir fylt på med flere bilder etterhvert.

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

På stabburstrappa

Eierskiftekurs

Begynner det å nærme seg tid for overdragelse av garden? Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs på Honne 3.-4. februar 2018. Vi vil bidra til gode eierskifteprosesser, og kurset fokuserer både på de formelle og de menneskelige sidene ved et eierskifte.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere