Fremtidslandbruket - åpent møte i Gausdal i kveld

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Bondelagene i Lillehammer-regionen inviterer i kveld til åpent møte om Landbruks- og matmeldinga, jordbruksforhandlingene og markedssituasjonen for mjølk og kjøtt. Leder i Norges Bondelag, Nils Bjørke, innleder.

Leder i Fåberg Bondelag Erik Wedum, Gausdal Bondelag, Håvard Kjernli og Øyer-Tretten Bondelag, Ouden Wasrud håper mange vil ta turen til Gausdal i kveld.

Møtet er i kommunestyresalen i Gausdal Kulturhus kl. 19.00 i kveld 23. februar.

Bondelagsleder Nils Bjørke vil innlede om hva Norges Bondelag mener om Landbruks- og matmeldinga og hva Norges Bondelag gjør nå fram mot endelig behandling av meldinga.

Arbeidet fram mot jordbruksforhandlingene i vår er også i gang, og Bjørke vil orientere om dette arbeidet. Han ønsker også innspill fra medlemmene på dette arbeidet som han kan ta med seg til hovedkontoret og styret i Norges Bondelag. Så i kveld har dere muligheten til å komme med innspill direkte til Bjørke, sier lokallagslederne.

Markedssituasjonen for mjølk og kjøtt er et sentralt tema, ikke minst i denne regionen. Dette vil også bli tema i kveld.

Velkommen til Gausdal.

Bilde fra budstikkestafetten i fjor, der leder i Gausdal Bondelag får støtteerklæring fra daværende ordfører i Gausdal, Mona B. Nicolaysen.

 

Kontaktpersoner:

Erik Wedum, tlf 900 10 629, Håvard Kjernli, tlf 908 37 346, Ouden Wasrud, tlf 916 81 575.

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

På stabburstrappa

Eierskiftekurs

Begynner det å nærme seg tid for overdragelse av garden? Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs på Honne 3.-4. februar 2018. Vi vil bidra til gode eierskifteprosesser, og kurset fokuserer både på de formelle og de menneskelige sidene ved et eierskifte.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere