Foran jordbruksforhandlingene

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Lokallagene er nå i gang med sitt arbeid foran vårens jordbruksforhandlinger. Flere lokallag arrangerer medlemsmøter for å skrive uttalelse til fylkeslaget. Her er litt bakgrunnsstoff.

Jordbruksoppgjøret 2014 – Nytt politisk landskap er studieheftet Norges Bondelag har utarbeidet til lokallagene. Heftet inneholder drøftingsspørsmål til lokallagenes uttalelse foran jordbruksforhandlingene.

Her kan du lese hele heftet. Første del av heftet er bakgrunnsstoff. Drøftingsspørsmålene finner du fra side 17. Heftet er sendt ut i sju eks til lokallagsleder. Trenger dere flere, kan de bestilles i nettbutikken.

Lokallagene har frist for å komme med uttalelse til fylkeslaget fredag 14. februar. Fylkesstyret legger uttalelsene fra lokallagene til grunn når de skal skrive sin uttalelse til Norges Bondelag.

Etter årets valgresultat er det viktig å bygge landbrukspolitisk kunnskap i hele organisasjonen. Heftet Landbrukspolitikk – opplæringshefte sendes også ut som grunnlag både for høringsarbeidet før forhandlingene og for politisk arbeid i året som kommer. Opplæringsheftet og annet materiell finner dere her.

 

Som man sår skal man høste. Godt politisk arbeid gir grunnlag for en bedre høst.

 

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

På stabburstrappa

Eierskiftekurs

Begynner det å nærme seg tid for overdragelse av garden? Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs på Honne 3.-4. februar 2018. Vi vil bidra til gode eierskifteprosesser, og kurset fokuserer både på de formelle og de menneskelige sidene ved et eierskifte.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere