En hyllest til grisebonden

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Grisebondens kunst er Teater Innlandets hyllest til bøndene. Danseforestillingen turnerer rundt i Oppland i slutten av april. Og du kan være med som danser! Eller publikum, med egen bondelagsbillett.

Hva skjer når tre profesjonelle dansere møter en vaskeekte grisebonde og en fireåring på scenen?

Svaret får du i Grisebondens kunst
Forestillingen er en hyllest til bøndene våre, de som jobber tidlig og sent med å skaffe oss mat.

Gjennom dans og film får publikum oppleve en hverdag, en lidenskap og en livsstil.

Koreograf Therese Slob er datter av grisebonden Svein Helge Sperrud. Hun har vokst opp på gård i Stange med familien, 800 griser og et godt stykke jord.

Med Grisebondens kunst ønsker hun å hylle faren og hans yrkesgruppe – de som tar vare på dyrene, sår korn, vanner og høster.

De som tar vare på tradisjoner, og som velger bort fleksitid og sydenturer til fordel for det tradisjonelle livet på gården. 

Forestillingen er et familiesamarbeid med tre generasjoner involvert: Grisebonden Svein Helge er med på scenen som seg selv, datteren hans Therese er koreograf, Thereses ektemann Ruben-Arie er med som danser, og lille Jonas, som er sønn av Ruben-Arie og Therese, står med sin bestefar og pappa på scenen.

Med i kompaniet er også danserne Elisabeth Breen Berger og Trond André Hansen. Sammen skal denne gjengen formidle tradisjonelle verdier på utradisjonelt vis.

Velkommen til en danseforestilling litt utenom det vanlige!

Forestillinger i Oppland:

  • 16. april: Urpremiere på Raufoss
  • 22. april: Maiiaugsalen på Lillehammer
  • 23. april: Lom Flerbrukshus
  • 27. april: Kulturhuset Fagernes
  • 28. april: Inntunet Vinstra 28. april

Billetter kjøpes på: http://www.teaterinnlandet.no/grisebondens-kunst. Husk å se etter bondelagsbillett.

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

På stabburstrappa

Eierskiftekurs

Begynner det å nærme seg tid for overdragelse av garden? Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs på Honne 3.-4. februar 2018. Vi vil bidra til gode eierskifteprosesser, og kurset fokuserer både på de formelle og de menneskelige sidene ved et eierskifte.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere