Eierskifte i landbruket

Av Tåle Willerud,
  • Tips en venn om denne siden

Oppland Bondelag arrangerer kurs i eierskifte i landbruket 14. til 15. november 2014. Kurset blir på Honne, Biri, og gir deg som skal overdra eller overta gård, en god innsikt i prosessen rundt eierskiftet.

Dersom dere planlegger eierskifte/overdragelse av gården er dette et viktig kurs for deg. Kurset vil gi deg/dere innsikt og kompetanse innenfor økonomi, skatt og avgift, menneskelige forhold/samliv på en gard og praktisk gjennomføring av eierskifte. I tillegg er den sosiale delen viktig, og du/dere vil treffe andre som er i samme eller lignende situasjon.

Vi anbefaler at begge parter i eierskiftet deltar, gjerne med evt. ektefelle/samboer. Søsken kan gjerne også være med.

Kurset arrangeres fra fredag 14.november til lørdag 15.november på Honne Hotell og konferansesenter, Biri

Deltakerkostnader:

Kursavgift: Kr 1.500,- pr familie (bondelagsmedlem) / kr 2.250,- for ikke-medlem (husk å legge inn kun 1 på antall i påmeldingsskjema)

Oppholdsutgifter kommer i tillegg og betales direkte på hotellet. Prisene her er: 1.585,- pr. person i enkeltrom, 1.435,- pr person i dobbeltrom og 980,- pr person for dagpakke uten overnatting.

Dette inkluderer:

  • Kaffe og rundstykker ved ankomst
  • Lunsj begge dager
  • Middag

Påmelding og betaling av kursavgift gjøres her: https://www.deltager.no/eierskifte_i_landbruket_14112014

Program for kurset ligger her

Frist for påmelding er fredag 31. oktober 2014.

Nærmere opplysninger eller spørsmål: Oppland Bondelag v/Tåle Willerud, tlf. 958 43 245 eller e-post tale.willerud@bondelaget.no

VELKOMMEN

Kurs om erstatning for tap av husdyr

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs for beitebrukere som ønsker å få bedre kunnskap om hvordan de skal sikre god dokumentasjon, slik at søknaden om erstatning blir bedre. Det er en kjensgjerning at dette er et veldig vanskelig område, og vår erfaring er at det er for mange som får urettmessig avkortning pga feil og mangler i søknaden.

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere