Dovre Bondelag årets lokallag

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Dovre Bondelag ble kåret til årets lokallag i Oppland

En velfortjent pris til et meget aktivt og synlig lokallag. Det var konklusjonen da styret skulle kåre årets lokallag i 2015. Dovre Bondelag har i 2015 arrangert Åpen gård med ca 200 besøkende. Her hadde de blant annet kalvemønstring, natursti, trøtraktorrace, Ku-kafé, demonstrasjon av mjølkerobot, dyreutstillinger, smaksprøver fra lokal mat, zipline og maskinpark.

I forbindelse med Åpen gård, fikk de laget et sysselsettingskart for Dovre. Et eksempel til etterfølgelse.

Dovre treng bonden, ingen tvil om det.

Før jul arrangerer de pepperkakekonkurranse, selvsagt med landbruksinspirerte motiv.

Pepperkakelåve 

Dovre Bondelag har også bidratt til å dra igang Lesja/Dovre BU.

De er godt synlige i lokallmiljøet når de er ute på kampanjedag, med på Ottamartn. Og på facebooksida https://www.facebook.com/dovrebondelag/?fref=ts legger de ofte ut egne saker og linker til saker med interessante tema for Dovrebonden.

I tillegg til diplom og påskeegg, mottar Dovre Bondelag 5000 kroner. Vi gratulerer!

Dovre Bondelag, her representert ved Ingebrigt Vigenstad og Egil Romsås, under årsmøtemiddagen, der prisen ble delt ut.

 

Listhaugsnabb og lekedyrbesetning fikk også pris

Gausdal Bondelag serverte Listhaugsnabb under jordbruksforhandlingene i fjor.

Det er alltid mange gode kandidater til årets lokallag. Styret ønsket også å påskjønne andre lag og aktiviteter fra arbeidsåret 2015. Gausdal Bondelag fikk kreativitetsprisen for sitt stunt med Listhaugsnabben under fjorårets jordbruksforhandlinger.

Voksenopplæring er en viktig jobb for Bondelaget. Nord-Fron Bondelag har jevnt og trutt jobbet for å lære opp sine politikere. De gjør dette på en forbildelig måte, nå sist gjennom en quiz der politikere skulle samle seg poeng gjennom lekedyr for å bygge seg en besetning. Dette mente styret fortjente en egen vokseopplæringspris.

 

Medlemsnyttepris

Øystre Slidre Bondelag har i 2015 jobbet med ei grunneieravtale i forbindelse med kommunens nye vann- og avløpsledning. Styret mente de med dette fortjeneste en oppmerksomhet for sitt arbeid for medlemmene gjennom medlemsnytteprisen. Les mer om det Øystre Slidre Bondelag gjorde her.

 

Verveprisen gikk til Sel og Vågå Bondelag

Sel og Vågå Bondelag, her representert ved Anders Formo og Per Anton Eide.Vervekampanjen med spurtpriser ble avsluttet 1. mars.

Første spurtpris gikk til Sel og Vågå Bondelag, og de fikk fleste nye både i antall og i prosent. Dette gjentok seg 15.2 (nullstilt 1. februar). Mellom 15. februar og 1. mars var det Østre Toten som fikk flest nye medlemmer i antall, men Ringebu fikk flest nye i prosent.

Samlet for hele perioden var det ingen som klarte å slå storververne fra Ottadalen, hverken i antall eller i prosent. De fikk 15 nye medlemmer i de to første månedene i år.

 

 

 

 

 

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

På stabburstrappa

Eierskiftekurs

Begynner det å nærme seg tid for overdragelse av garden? Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs på Honne 3.-4. februar 2018. Vi vil bidra til gode eierskifteprosesser, og kurset fokuserer både på de formelle og de menneskelige sidene ved et eierskifte.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere