Brosjyre til rekruttering av elgjegere!

Publisert 28.01.2014
  • Tips en venn om denne siden

Prosjekt Utmark har i samarbeid med Salten Viltforvaltningsråd (SaV), Statskog og Norges Jeger- og Fiskeforbund (NJFF) utarbeidet en elektronisk brosjyre til bruk innen rekrutteringen av elgjeger i Nordland. Brosjyren er i to format; en kort og utskriftsvennlig versjon som kan foldes samt en lengre versjon med mer utfyllende informasjon/eksempler. Brosjyren kan fritt lastes ned og distribueres!

Mange kommuner i Nordland er bekymret for den manglende rekrutteringen innenfor elgjakta. I 2012 ble det utført rekrutteringsundersøkelser i Nordland. Undersøkelsen avdekket flere punkter som forvaltningen må jobbe med i årene som kommer dersom man ønsker å utføre et godt rekrutteringsarbeid. Tidligere elgjaktkurs i regi av NJFF og Statskog ble også evaluert i denne undersøkelsen. Det ble avdekket noen punkter der disse kursene kan forbedres. Spesielt oppfølging i etterkant av kurset med tanke på dannelse av eget jaktlag/hvordan komme seg inn på et etablert jaktlag ble fremhevet som tema jegerne ønsket mer informasjon om.

Brosjyren ønskes også brukt av NJFF, under avholdelse av jegerprøven i Nordland, samt relevante kurs som fokuserer på rekruttering av storviltjegere.

Brosjyrens innhold:
Hvordan starte opp et nytt elgjaktlag.
Hvordan komme i kontakt med etablerte jaktlag.
Hvor/hvordan søke på elgvald (tidsfrister, krav til lag med mer)
Krav til jaktleder/jaktlag.
Ettersøkshunden og ettersøk.
Skudplassundersøkelser.
Våpen og ammunisjon.
Sikkerhet og human jakt.
Samjakt og friluftsliv i utmark under elgjakta.
Etter dyret er skutt.

Under kan brosjyrens to format lastes ned og skrives ut. For ”Brosjyreformat – Hvordan bli elgjeger” må liggende tosidig utskrift velges for at sidene skal bli riktige.

Hvordan bli elgjeger?

Brosjyreformat Hvordan bli elgjeger?

Vi er på flyttefot, desember 2017

Nordland Bondelag flytter kontor

Nå har vi pakket oss ut av de gamle kontorene og gjør oss klar for flytting til ny adresse. Fra 3. januar er vi å treffe i Havnegata 9 i Bodø.

Tør å spørre: - er du medlem?

Verv og vinn!

November er vervemåned og det er premier til alle som verver. Beste verver i Nordland i 2017 får i tillegg et reisegavekort!

Gaupe angriper lam på beite. Fotograf Jostein Hunstad.

Kurs om erstatning for tap til rovvilt

Norges Bondelags advokater og andre medarbeidere med kompetanse på erstatning for tap av beitedyr til rovvilt holder kurs på Meyergården 19. oktober.

Våre samarbeidspartnere