Bønder til torgs i Hamar

Av Margrete Nøkleby,
  • Tips en venn om denne siden

22.september kl 10.00-14.00 samles bøndene på Triangelen i Hamar. Møt de som produserer maten din, tilbyr gårdsopplevelser og lager liv på bygda. Her blir det mye som skjer. Det blir bla salg av lokale spesialiteter, konkurranser, fuglekassesnekring, tråketraktorer, dyr, grilling, dans, motorsagoppvisning og mye mer. Er du interessert i en landbruksutdannelse - møt Jønsberg vgs og Høgskolen i Hedmark, avd Blæstad. Håkon Marius Kvæken vil være speaker for dagen.

Program:

10.00 Torgdagen åpner

10.30 Motorsagoppvisning ved Bygdeungdomslaget

11.15. Danseoppvisning ved Bygdeungdomslaget

11.30 Saueklipping ved Bonde- og småbrukerlaget

12.30 Saueklipping ved Bonde- og småbrukerlaget

13.00 Kåring av  tegnekonkurransens vinner ved Bondelaget

 

Aktiviteter fra 10-14:

  • Ta sertifikat på tråketraktor med Felleskjøpet
  • Fuglekassesnekring og kaffebål med Mjøsen Skog
  • Kverning av mel ved Felleskjøpet og Bondelaget
  • Dyr i parken
  • Videre blir det salg av ulike produkter, grilling og informasjon i de ulike bodene.

 

 Last ned brosjyren om landbruket i Innlandet her.

 

 

Alle barnehager i Hamarregionen har vært invitert til tegnekonkurranse, og vinneren får en dag på gård (inkl. transport).

Les mer om tegnekonkurransen her.

Transport:

Siden det er markeres bilfri dag den 22.september anmoder vi alle om å la bilen stå. Ta sykkelen til Hamar, og parker den på Østre torg.  Vil du heller kjøre buss så benytt deg av muligheten med "Buss for en 10èr"!  Dette tilbudet gjelder bybuss 1, 2, 3 og 5.Bussene går i Hamar, Stange(Ottestad) og Ringsaker (Furnes).

 

Arrangør:

Samarbeidsrådet for landbruket i Hedmark og Oppland, i samarbeid med Bondens marked  og Hamar sentrumsforening.

Klikk på kartet for veibeskrivelse.

 

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Kurs om erstatning for tap av husdyr

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs for beitebrukere som ønsker å få bedre kunnskap om hvordan de skal sikre god dokumentasjon, slik at søknaden om erstatning blir bedre. Det er en kjensgjerning at dette er et veldig vanskelig område, og vår erfaring er at det er for mange som får urettmessig avkortning pga feil og mangler i søknaden.

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere